Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(17 votes, average 3.76 out of 5)
Autor zvonko   
{multithumb}

Toyota Corolla xl 1,3 benz

Osnovni podaci
Godište: 1990
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 75ks
Mjenjač: Ručni
Dimenzija felgi: tvornicke 155/75/13 na mom 175/70/13
Koliko dugo je vožen: novog iz tovrnice
Broj prijeđenih km: 250000km
mt_gallery:TOYOTA CORROLA TEST 1990
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Prvi sam vlasnik, kad sam ga kupio nisam imao pojma o Toyoti, a tad sam ga uzeo jer je auto bio relativno povoljan i na tri mesecne rate i cena bez poreza i reg je bila 16000 DEM, a sa reg i porezom je bio nesto manje od 20000dem. Sa auto smo vise nego zadovoljni jer ga u porodici svi vozimo nas troje i svako ga cima na svoju ruku.

Korištenje, praktičnost

Osecaj u vožnji je odlican, dosta je mekan ali se ne njise u krivini i jako doboro ubrzava, i ako je po katalogu njegova max brzina 165km/h, moj ide do 175km/h,a isti takava dva od dva frenda tako isto ide. Dosta je praktican lagan za parkiranje, gepek bi mogao biti nesto veci, ali za to godiste i tu klasu je tada bio odlican...

Troškovi

Stvarnja potrosnja mu se dosta menja zavisi od leta izime, ali ako je karburato dobor nastiman u gradu trosi oko 9L, a na otvorenom se smanjuje u zavisnosti koliko ga vozite na uato putu oko 8L na 145km/h, a na 90km/h trosi jedva 6L.Rezevnih delova ima nesto su skuplji ali nije strasno i ima puno zamjenskih delova sto se tice limarije,svetla,...

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

tragovi se najvise vide na volanu, ne skripi nista,...


Manji kvarovi: Ne bi ste verovali, ali ako se ovaj auto odrzava kako spada i redovito menja ulje i filteri, na tom autu se manje vise nita ne menja.
Na svakih 9000 km menjam ulje, filter ulji i goriva, filter.Traži malo bolje ulje barem polu sintetika 10W40 ja stavljam od prvog menjanja castrol.
filter zraka na 30000km, a i tad ulje kočnica isto na 30000kma i proverim ulje servo kvacila i ulje menjaca,doštelati ručnu kočnicu.
Ovaj auto nema samo-štelujuce ventile pa se mora na svakoj izmeni ulja ručno štelati ventile (12kom), a na svakom trećem štelanju se menja dugtung pokopca ventila i gumene dve podloške koje drže poklopac ventila , nije skup, a to prlja motor ako se ne promeni.
Gume na svakih 35000km se menjaju Mchelin clasik i to samo prednje dve se stavljaju nove, a stare nazad i tako stalno u krug i to se ispalo kao najbolje rešenje.


Veći kvarovi: Vecih kvarova u biti nije ni bilo, a i ako su i bili to su se desili mojom krivicom.
Pumpu vode sam moramo menjati na 75000km,ali zato sto sam stavio loš antifriz koji mi je pojeo pumpu.(180Dem u Gracu u Toyoti puma vode)
Na 100000km sam menjao prednje pločice od diskova i ako je bilo još mesa na njima na pola su bile istrošene(tada 400kn u ovlašćenom servisu u ZGu).Tad smo i neke kontakte promenili na regleru od anasera, niša koplikovano i ništa nije koštalo i naravno remen zupčasti i od alternatora.
Na 120000km zadnji amotizeri.
Na 210000km prednje pločice, remenje
isto na 210000km auto je počeo dimiti i trošiti ulje 0,5L na 1800km te smo zamenili gumice na ventilima sve je ispalo 100eur i vise nije dimio i auto više nista nije trošio ulje.
Na 220000km korpa,lamela,ležaj(100eur ceo set i 500kn ruke)
Na 225000km Hladnjak motora oko 80eur dio.
Na 230000kn auto smo celi ofarbali, jer je bio ceo igreban i počeli su pragovi do zadnjeg kotača da rade, pa smo iza vi svega ga celog ofrabali 2009god. sve oko 5000kn, a treba uzeti u obzir da auto se vozi po ZGu zimi po soli...
Auto sad ima nekih 240000km 4.2010.god., i vidim da mu nije doboro poštelan karburator, te se ubrzo treba to napraviti, ali ostalo je uredu.


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Ko je imao volje sve ovo procitati dolazi do zaključka da je ovaj auto jako ispaltiv i jako mali troškovi jer se malo toga kvari i malo toga menja...na priomer zadnje pakne nisu nikda menjane, a još su dosta dobe na 240000km i to se auto uglavnom vozi po gradu u ZGu...
Druga dva frenda koja isto imaju isti auto jednan je prešao skoro 400000km a treći oko300000km i nisu imali ništa ozbiljije na njima no ni ja samo što su oni vise prešli od mene...

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke? Nothing selected
Je li  auto ispunio vaša očekivanja? Nothing selected
Biste li ga preporučili prijatelju? Nothing selected
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

dok ovaj traje nijedan drugi

Zaključak

Pozitivno: kvaliteta, trajnost,cena,malo održavanje,....

Negativno: mali gepek i nemogu se preklopiti zadnji sicevi.

UKUPNA OCJENA 9/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: