Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(39 votes, average 4.21 out of 5)
Autor Tomislav   
{multithumb}

Fiat Panda 750

Osnovni podaci
Godište: 1992
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 34 ks
Mjenjač: Ručni
Dimenzija felgi: 13"
Koliko dugo je vožen: 3 mjeseca
Broj prijeđenih km: 85000
mt_gallery:Fiat Panda TEST - Spartanska kutija
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Automobil sam kupio kada je došao u punoljetne godine od jednog starijeg gospodina.U to doba trebao mi je jeftin automobil,a kako sam identičan primjerak vozio prije kojih 15-ak godina igrao sam na sigurno.Gledao sam i druge automobile,ali za 1200€ nije se moglo kupiti ništa bolje od skutera ili neki automobil sa 400000km.

Korištenje, praktičnost

Automobil je izrazito skromnih dimenzija te skakuće na iole lošijim cestama.Govoriti o nekoj udobnosti?Ma dajte.Taj je automobil nužno zlo.Prevesti će vas od točke A do točke B i ništa više.Ovjes je tvrd,a lošem osjećaju pridonose i sjedala koja su tanko tapicirana.Motor nema snage,a očajno mu nedostaje peta brzine,a ponajviše zbog buke koja iznad 80km/h podsjeća na rad centrifuge na perilici rublja.Preglednost je odlična zahvaljujući kutijastom obliku.Istina vanjska zrcala(imao je dva!)su skromnih dimenzija,a unutarnje stalno vibrira pa će biti korisno jedino u parkiralištu.Prtljažnik je za svoju klasu solidan,a nedostaje zatvoreni pretinac ispred suvozača.Zauzvrat će uživati pušači jer je pepeljara pomična u smjeru lijevo-desno.U gradu jedva zadovoljava performansama i morati čete se potruditi da ne budete smetalo.Preporučujem brzinu od 65km/h u četvrtoj jer je buka još podnošljiva.Preticati možete sve što stoji,a od pokretnih stvari isključivo skutere i maratonce.Pčele su za Vas prebrze.
U svoje doba performanse su bile zadovoljavajuće,ali danas...Na kočnice treba skočiti ako Vam je nužno brzo zaustavljanje jer nisu opremljene servom.

Troškovi

Potrošnja je oko 5 litara vangradske vožnje,ali mali FIRE motor će u gradu popiti i 8.5 litara na 100km.Razloge treba tražiti u čestom stiskanju papučice vožnje do kraja i rasplinjaču,a ne direktnom ubrizgavanju.Cijene pričuvnih dijelova su smješno niske,servisi su dostupni na svakom zavoju,a dijelova ima dovoljno.Motor je jednostavne konstrukcije,ali za pogon pande daleko je bolji izbor 1.0 motor sa 5 brzina gdje bi automobil dobio drugu dimenziju.
Postojala je i verzija 4x4 koja je bila omiljen izbor onima koji su htjeli mali terenac.Ali i potrošnja bi pri tom rasla.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Da bi se izlizali neki instrumenti od korištenja automobil bi ih trebao posjedovati.Računajte da vozite hrpu lima u pravom smislu riječi jer su svi dijelovi koji su mogli ostati neobloženi tkaninom upravo takvi.Tapicirung sjedala se još nekako drži,ali opruge u sjedalu ne.Armatura ne škripi,a možda i škripi,ali se od buke motora ne čuje.
Najviše povjerenja uljeva mali motorić koji radom na mjestu postaje nečujan.Limariju polako nagriza zub vremena,ali ima i hrđavijih primjeraka iz ovog tisućljeća.


Manji kvarovi: Bilo je problema sa strujom pa je panda dobila nove svjećice i kablove,a i točenjem novog antifriza neke su brtve popustile.Rasplinjač je išao na reparaciju i taman kada sam sve sredio pandu sam prodao starijem nezahtjevnom gospodinu.


Veći kvarovi: Nije bilo.


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Ma kakv tuning na pandi.Razmišljao sam o kockama na retrovizoru,ali sam odustao jer sam se bojao da će joj narušiti aerodinamiku.

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Mercedes 124 linije

Zaključak

Pozitivno: pouzdan motor i niski troškovi održavanja

Negativno: tvrd ovjes,nepouzdana elektronika,neudobnost

UKUPNA OCJENA 4/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: