Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Pripremite automobil za zimske uvjete PDF Ispis Email
(1 vote, average 5.00 out of 5)
zimaAutomobil je tijekom zime izložen vrlo nepovoljnim uvjetima – izrazito nepovoljne temperature, sklizak kolnik, sol i pijesak na ulicama. U takvim uvjetima sve slabosti mogu izaći na vidjelo. Stoga, pripremite svoj auto da spreman dočeka zimsku sezonu. Najprije provjerite tekućine. Bilo bi dobro prije zime promijeniti ulje, jer će automobil sa novim uljem lakše startati u hladna zimska jutra. Obavezno provjerite razinu rashladne tekućine u hladnjaku.
Ako ste do sada imali mješavinu destilirane vode i antifriza, ne bi bilo loše zamijeniti ju čistim antifrizom.

Provjerite ispravnost vozila

Provjerite i tekućinu za pranje stakala, te ju zamijenite onom za zimske uvjete (sa nižom točkom smrzavanja) Čest problem tijekom zime zna biti otkazivanje akumulatora. Ne bi bilo loše da vam ga mehaničar provjeri, osobito ako je već više godina star, ili ako se na spojevima naziru tragovi korozije. Nije loše provjeriti ni ispravnost kočnica, svjetala i brisača. Ako iza brisača ostaju tragovi, zamijenite ih. Također, tijekom zime, nikad nemojte brisačima strugati po ledu, jer ih to oštećuje.

 

Ljetne gume zamijenite zimskima

Ljetne gume već pri temperaturi nižoj od 7° C gume svoja svojstva.  Ne isplati se štedjeti na gumama. Novi set zimskih guma je nešto veća početna investicija, no isplati se zbog mnogo veće sigurnosti. Osim toga, s novim setom guma vam i ljetne duže traju. Profil zimskih guma ne smije biti manji od 4 mm. Preporučamo ravnomjerno korištenje oba seta, te zamjenu ljetnih i zimskih u terminima oko 01.11. i 01.04. Također, provjerite pritisak svih kotača i rezervne gume.

 

Pripremite karoseriju

Vlaga, sol i pjesak loše djeluju na lak. Stoga, nije loše prije zime voskom premazati karoseriju. Također, redovito perite automobil i zimi. Očistite lišće sa predjela motora.  Podmažite brave automobila sredstvom za odmrzavanjem ili običnim sredstvom za podmazivanje.  Brtve oko vrata premažite sredstvom protiv zaleđivanja.

 

Pripremite sami sebe

Pri ruci uvijek imajte strugalicu za led i manju lopaticu. Također, imajte uz sebe i sredstvo za odleđivanje brava, ali ga NIKAKO nemojte držati u autu. Prije vožnje uvijek temeljito očistite auto od snijega i leda. Nemojte zaboraviti očistiti krov ili haubu.  I na kraju, obrattie pozornost na stil vožnje -  vozite nježno i defanzivno. Polako ubrzavajte i skrećite, bez naglih pokreta, te predviđajte duži zaustavni put.

 

 

Korisni INFO linkovi

  • Kazne za prometne prekršaje u RH - POPIS
 

Izdvojeno

#000000

Vožnja u zimskim uvjetima

Pripremite auto za zimu

#000000

Izdvojena recenzija korisnika

Lancia Delta Integrale

#000000
http://www.testvoznja.net/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/236800Ivana_06.jpg
http://www.testvoznja.net/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/280871Pripremite_automobil_za_zim.jpg
http://www.testvoznja.net/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/94267248.JPG
thumbnailthumbnailthumbnail

RECENZIJE KORISNIKA

Opel Corsa D B&W Limited Edition TEST

News image

Opel Corsa D 1.4   Osnovni podaci

TUSEDAY, 6 Listopad 2009

Više...

VW JETTA 1.9 TEST

News image

VW JETTA 1.9   Osnovni podaci

Ponedjeljak, 19 Listopad 2009

Više...

Volkswagen Jetta / Bora 1.8T TEST

News image

VW Jetta 1.8T   Osnovni podaci

Petak, 30 Prosinac 2011

Više...

IZDVOJENI VIDEO

FAN ZONA

ADAC-ove nagrade odražavaju povjerenje kupaca u Subaru

subaruVeć sedmu godinu za redom Subaru je prvi u kategoriji „kvalitete usluge“ godišnje ADAC-ove nagrade Zadovoljstvo kupaca 2010. (ADAC Kundenzufriedenheit 2010). Ova priznanja, koja mjere zadovoljstvo kupaca unutar automobilske industrije, dodjeljuju se prema analizama i ispitivanjima mnijenja koja se odnose na ukupno 35 marki vozila. Subaru je također, već petu godinu zaredom, dobitnik nagrade za opće zadovoljstvo kupaca, u kojoj je kategoriji zauzeo prvo mjesto, ispred Lexusa i Mitsubishija.

 

testvoznja.net
Približna cijena
• 2.313,89 € •