Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(41 votes, average 4.15 out of 5)
Autor vladimir   
{multithumb}

Hyundai Accent 1.3

Osnovni podaci
Godište: 1998
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 55 kW/75 ks
Mjenjač: Ručni
Dimenzija felgi: 175/70R13
Koliko dugo je vožen: 6 mjeseci
Broj prijeđenih km: 171047
mt_gallery:Hyundai Accent 1.3 GLS
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Automobil je kupljen rabljen,a jedan od glavnih razloga je niska cijena i pouzdanost.U trenutku kada sam birao automobil koji ću kupit,morao sam mu postaviti kriterij koji će zadovoljiti trenutnu financijsku mogućnost(12 000 kn),da je registriran i da neće provesti više vremena na dizalici nego na cesti.Gledajući kakav automobil mogu kupit(dobit)za tu svotu novaca,naišao sam na WV,Fiat,Rover,Citroen....svi u polu derutnom stanju,ili je ne registriran ili je trulež ili ima "ko fol"neki manji kvar uglavnom polovica ih moje godište(1988),no sjetih se ja da od mojih silnih prijatelja svi su mi uvijek dovozili aute na popravak,osim jednog koji je vozio Hyundai Accent koji nikada ali nikada nije bio u kvaru.Idemo probati,novac u džep pravac Samobor,prodavač ga za čudo nije hvalio,bio je iznimno ljubazan,samo je rekao "čuj mali auto se ne kvari i sam vidiš u kojem je stanju,ja ga nisam šparal ni mazil"i to je bilo to.

Korištenje, praktičnost

Udobnost vožnje je neka vrsta srednje žalosti,kao i performanse no ne može se očekivat ništa više od motora koji ima 55 kW.Ima te osjećaj kao da vam fali 6 brzina ali ne da ubrza nego da samo smanji broj okretaja tj. buku koju motor proizvodi pri brzini od 130km/h ili iznad 3000 o/min sve ispod je blažena tišina.Jedan veliki plus kod motora je taj da nema kvarova samo redoviti servis i uredno možete zavarit haubu do sljedećeg servisa.Ovjes vam omogućava solidno upravljanje pri normalnoj vožnji solidne tvrdoće,svaki pokušaj sportskog ulaska u zavoje ili nekakvi manevri izbjegavanja pružit će vam nezaboravne trenutke proklizavanja ali opet KVAROVA NEMA.Preglednost je zadovoljavajuća tj.više od očekivane.Praktičnos prtljažnog prostora i nije neka prednost sve dok se ne spuste stražnja sjedala,sve u svemu tada možete prevesti 60 m2 stiropra debelog 1cm(testirano),a ima mjesta i za suvozača.

Troškovi

Stvarna potrošnja je 7.5 l/100km u gradu i otvorene ceste.
Redovni servisi su nešto skuplji nego kod europskih automobila posebno ako idete na orginal dijelove,uslugom servisera sam jako zadovoljan jer ga sam popravljam u suprotnom ne bih bio(ne ulazi u pitanje stručnost hyundai-jevih mehaničara) jer kao što kažem cijena dijelova je visoka kao što je neke dijelove malo teže naći u zamjenskoj verziji pa ste prisiljeni na orginal.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Kvaliteta materijala kojime su presvučena tvrda sjedala je solidna ako volite onaj "Vintage look" koji će popratiti neizbježna melodija škripanja armatue dok prelazite preko sjecišta tramvajskih tračnica,problem se može riješit zatezanjem vijaka armature i kvalitetnijim navlakama.Naj istrošeniji dio unutrašnjosti je koža(hahhhahahahha)tj. imitacija kože oko ručice mjenjača,kao i tipke el.podizača stakala,sve ostalo je u solidnom stanju.


Manji kvarovi: Nosač motora,ne zakjućavanje stražnjih vrata kod korištenja centralnog zaključavanja (rješava se podmazivanjem mehanizma u stražnjim vratima)


Veći kvarovi: Nema


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Hyundai Elantra 1.6 ili 2.0,wv golf 4 1.9 TDI

Zaključak

Pozitivno: Nema kvarova,cijena,potrošnja,

Negativno: loši materijali od kojih je izrađena unutrašnjost,cijena pojedinih dijelova,trag kočenja

UKUPNA OCJENA 7/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn: Nothing selected
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: