Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(52 votes, average 4.08 out of 5)
Autor Petar   
{multithumb}

Citroen JUMPER L2H1 3.0 POWER, IVECO-v motor

Osnovni podaci
Godište: 2010
Tip motora: Diesel
Snaga motora: 160ks
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: Full oprema
Dimenzija felgi: 16"
Koliko dugo je vožen: 1 godina
Broj prijeđenih km: 35000
mt_gallery:Citroen Jumper L2H1, 3.0 POWER TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Kombi je kupljen novi. Glavni razlog je iskustvo sa Fiat Ducatom 1.9TD iz 1995. godine, koj se pokazao odličnim vozilom ali sa slabašnim motorom koj se naravno usljed čestog forsiranja kvario, ali ovijes tj. držanje po zavojima i kočenje je bilo izvrsno, uz veliku iskoristivost prostora i prakzičnost. Što se tiće financiranja i prodavača imam negativna iskustva tj. odugovlačenje sa odobrenjem leasinga iako firma ima odličan bonitet i odugovlačenje od gotovo mjesec dana sa isporukom vozila, no na kraju se je sve rješilo i auto je došao točno onakav kakav je bio i naručen prije 3 mjeseca. Razmišljao sam još o Ivecu Daily-u 3.0 (motor u Jumperu je upravo taj od IVECO-a), VW Craftver-u, Mercedes Sprinter-u, Ford Transit-u, no prva tri su odmah ispala zbog stražnjeg pogona, a Ford zbog 2.2 motora koj je vrlo kvarljiv. Prvo smo se odlučili za Fiat Ducato, no nisu dali najnižu verziju sa 3.0 motorom, pa na Peugeot Boxer no ni tamo nisu dali, tako da nam je preostao Citroen Jumper koj smo mogli jedini naručiti kao najnižu verziju sa 3.0 motorom (verzija za hitnu pomoć).

EVO I VIDEO:
200km/h:
http://www.youtube.com/watch?v=QEj0EgVGzPU

5,3 l/100km
http://www.youtube.com/watch?v=c7Fm8v3EPlk

Korištenje, praktičnost

Osjećaj u vožnji je bespjekoran, kombi puca od snage. Prvu brzinu ni ne koristim već krećem iz druge brzine. Svoju pravu snagu pokazuje od 80km/h - 155km/h gdje jednostavno čupa cestu u 4. i 5. brzini. Na sam dodir gasa zabija putnike u siceve i neumorno vuče bez obzira na uzbrdicu ili opterećenje. Pri normalnoj vožnji okretaji se kreću od 1500 - 2500 o/min, pri kojima je motor nečujan, a potrošnja 5-6 litra (u 5. brzini ispod 1500o/min). Na autocesti brzinu 200km/h postiže pri 3400 o/min, 180km/h pri 3000 o/min. Uzbrdice uopće ne osjeća tj. kad se vozite na tempomat brzina je stalno ista ma kakva god uzbrdica bila samo vidite po trenutnoj potrošnji dali je brijeg ili dol. Dizajn je na visokom nivou, vrlo agrsivan tj. rijetko koji osobni automobil se može usporediti sa njim. U gradskoj vožnji uvijek kreće 1. na semaforu, isto kao i na otvorenoj cesti gdje se ravnopravno nosi sa BMW-ima, VW-ima, Audi-ima .... kako na ravnoj cesti zbog izrazite snage tako i po zavojima zbog vrlo krutog ovjesa širokih guma i odličnih kočnica tj. ovjes izvanredno obavlja svoj posao. Motor je IVECOV, na svim crijevima, filterima ,a i na samom motoru je utisnut znak IVECO, a kombi se proizvodi u Fiatovoj tvornici u Italiji u Fiorinu.

Opremljen je tempomatom, DVD radiom 2din, kamerom za vožnju unatrag, peumatskim sjedalom, imperial plava boja, webastom, šiberom, klimom, ostakljenjm teretnog prostora, podizačima stakla i centralnim zaključavanjem, LED diodama.

Troškovi

No da se osvrnemo i na potrošnju, ukupni prosjek od dana kupnje do sada iznosi 8.1 l/100km, što je smiješno za ovaj kombi i brzi ritam vožnje, minimalna ostvarena potrošnja iznosi 5,3 l/100km, a maximalna pri vožnji po autocesti u ritmu 180 - 200km/h i forsiranoj otvorenoj vožnji iznosi ispod 11 litara. Tako da se pokazao kao vozilo izvrsnih performansi sa malom potrošnjom čemu doprinosi i 2. generacija direktnog ubrigavanja koja je ugrađena u navedeni motor.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Tragovi korištenja ne postoje pošto je riječ o robusnom vozilu tj. izdržljivom vozilu sa vrlo jakim materijalima, jedini tragovi korištenja su vidljivi na gumama čemu su uzrok izrazito brzi prolasci kroz zavoje.


Manji kvarovi: Nije bilo nikakvih kvarova.


Veći kvarovi: Nije bilo nikakvih kvarova.


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Aluminijske felge 16" i Toyo H08 gume 215 75 R16C.

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Citroen Jumper 3.0

Zaključak

Pozitivno: snaga motora, ovjes (držanje po zavojima i kočenje), potrošnja, mjenjač, prostranost

Negativno: izrazito kruta karoserija što je u nekim slučajevima i prednost

UKUPNA OCJENA 10/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: