Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(21 votes, average 3.76 out of 5)
Autor DAMIR   
{multithumb}

Citroen C4 1.6 HDI

Osnovni podaci
Godište: 2005
Tip motora: Diesel
Snaga motora: 68 KW
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: X LINE+
Dimenzija felgi: 195*65*15
Koliko dugo je vožen: 5god.
Broj prijeđenih km: 70000 km
mt_gallery:CITROEN C4 TEST - TEŽAVE ZA ODRŽAVANJE
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Kupio sam novi auto, 01.02.2006. godine. Želio sam novi, nekorišteni auto, bez bojazni od "polovnjaka", često upitne kvalitete. Nikad neću kupovati rabljeni auto, smatram da je najbolji novi.No, ipak ima "no", a to je nekompetetnost prodavatelja u auto salonu. Nemaju pojma, trabunjaju, nisu educirani i kao da im nije cilj prodati auto. Cijenjkanje gotovo da i ne postoji, osim kad je u pitanju otkup Vašeg starog vozila, pa i to samo sa cijenjkanjem na dole.

Korištenje, praktičnost

Model,C4, diesel, kakvog vozim, za svaku je pohvalu. Bar primjerak automobila koji je kod mene. Udoban, ekonomičan, brz, samo mami na vožnju. Za 5 god. korištenja nikakav kvar, sve pet. Naviknuo sam se na neke novotarije i raspored instrumenata i to mi, moram priznati, paše.Moja tročlana obitelj ima i više prostora i pretinaca nego nam treba. Obzirom da mi se "uvukao pod kožu", dobar je osječaj znati njegove vanjske gabarite, prevjese - baš vladati njime kao da je opremljen parking senzorima( korisna stvarčica, ali ko ne može bez njih, taj nije pravi vozač ili je razmažen)! Auto solidno leži, ne ljulja se poput starijih Citroena, iako ima klasični ovjes. Za te novce predobro!!! Mislim, imal sam prije "dobar"auto i milion problema, pa kad uspoređujem ovaj sad i "bivši" kaj nebo i zemlja. Najvažnije mi je da je pouzdan, a ne da sam pacijent kod majstora!

Troškovi

Znam da potrošnja ovisi o puno stvari, ali po mom načinu vožnje kreće se od 5-6 litara. Šaltam na oko 2000 okretaja, ali i to ovisi od situaciji. Koristim tempomat(smatram ga jako korisnim) i meni ne odvlači pažnju kao nekima jer se "prepuste" autu.Troškovi održavanja su visoki, no to je valjda i stvar politike cijena varanja, "tržišta"( ma kojeg vražjeg tržišta - pa mi smo feudalna zemlja). Zato servis obavljam kod svojeg majstora, vrlo stručnog i poštenog. Zove se Juriša Ivan i skidam mu kapu!! Da imam hiljadu milijardi eura, zaposlil bi ga za šefa inginjera u F1 Ferrari, da se nauče nekaj i oni od majstora. Inače u ovlašteni servis se redovito odazivam na pozive, imao sam i par upita za neke čudne zvukove iz motornog prostora, ali od njih nema pravog odgovora. Odaju dojam nestručnosti, jednostavno ne znaju!! Inače su fer i korektni.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Za sad je sve OK, trebam zamijeniti prednje disk pločice na kočnicama(prvi put) i to je to. Nikakvih kvarova, za sad je sve dobro, valjda je to i više od sreće. Preporuka za kupnju. Nadam se da ću opet kupiti takav auto, baš merkam novi C4.


Manji kvarovi: Nema


Veći kvarovi: Nula


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Ništa

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Novi C4

Zaključak

Pozitivno: komotan, udoban, brz, stabilan,EKONOMIČAN

Negativno: nepravilnost na spojevima obloga, pretjerana osjetljivost senzora za vlagu u gorivu

UKUPNA OCJENA 9/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: