Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(14 votes, average 3.14 out of 5)
Autor Berislav   
{multithumb}

Hyundai ix35 Diesel, 1990cm3, 184 ks

Osnovni podaci
Godište: 2010
Tip motora: Diesel
Snaga motora: 184 ks
Mjenjač: Automatik
Paket opreme: iMax
Koliko dugo je vožen: 8 mjeseci
Broj prijeđenih km: 11000
mt_gallery:Hyundai IX35 TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Kupili smo novi auto, a odabrali ovaj jer je žena htjela SUV, a cijenom mu ne može konkurirati niti jedan drugi. Raspitivali smo se o Tucsonu i nismo čuli niti jedan loš komentar na taj model, a niti na Hyudai. Dobro, sigurno nisu tako savršeni ali nas je to ohrabrilo.
Što se prodavača tiće, potpune informacije smo imali tek kad smo obišli salone i u Slavonskoj i u Ljubljanskoj i još malo telefonirali i čitali na netu tako da ne mogu reći da su bili jako informirani... (u Ljubljanskoj nisu znali da li GPS ima hrvatsku kartu, zapravo u tvrdili da nema (!), a u Slavonskoj su bili blago rezervirani i ne baš uslužni ali su znali za GPS...).
Tražili smo još ponude za Tiguana i Kugu ali su bili za 30-40 tisuća (!!) skuplji. (Kuga i ix35 su i iznutra i izvana gotovo isti ali je cijena presudila)

Korištenje, praktičnost

O ovjesu nemam pojma, ali je vožnja udobna obzirom na to kakve su nam ceste i koliko imamo ležećih policajaca.
Motor lijepo povuče i kad je auto pun ko brod. Ni klima mu ne oduzima puno na snazi. Na otvorenoj cesti ga je užitak voziti. Automatski mjenjač prebacuje na vrijeme, a ko baš treba ima i ručno prebacivanje. Ima neki gumb za ekološku vožnju što ga napravi dosta tromim. To je samo za one koji čuvaju planetu. :)
Pretinaca je dovoljno, makar, pretinaca nikad dosta. Gepek je pristupačan i dovoljno velik, barem za sadašnje potrebe. Dobije se i ona mreža u koju se mogu staviti vrečice iz dučana da se ne tumbaju po gepeku.
Ekran radija i GPS-a je touch-screen što je jako dobro, a ima i ugrađen bluetooth za mobitel. To funkcionira dobro sa svim telefonima osim što sad sa i-phoneom imam nekih problema sa povezivanjem ali mislim da smo se konačno dogovorili. Radio ima ulaze za USB i AUX. Karta GPS-a je prilično friška i točna, a ne znam da li se može update-ati. To ćemo vidjet na prvom servisu.

Troškovi

Sada piše da je potrošnja 9.8 l, a mislim da je to potrošnja od tankanja do tankanja, pa bi se to odnosilo na mješovitu vožnju.
Za sada sam kupovao jedino zimske gume i to kod njih u salonu u Ljubljanskoj. Cijenom su bili u rangu sa svim drugim prodavačima guma.
Na servisu još nisam bio (fala Bogu), a rečeno je da je redoviti godišnji servis oko 1.500 kn. Živi bili pa vidjeli.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Glavna zamjerka je što naslon između prednjih sjedala škripi. Isprva mi nije smetalo al je žena zanovijetala tako da sad i mene smeta. :)
Što se dizajna tiće sve je OK i kvalitetno, jedino se nisu potrudili malo lijepše urediti plastiku oko ručice automatskog mjenjača (što su kod ix55 napravili), pa izgleda jadno.
Gumb za putni kompjuter je skriven iza volana što je bezveze ali kad naučiš gdje je onda to nije problem.
Eto, toliko od prosječnog korisnika prosječnih zahtjeva iako mislim da ovaj auto pruža i malo više od prosjeka. Preporučam!


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Zaključak
UKUPNA OCJENA 9/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: