Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(27 votes, average 2.85 out of 5)
Autor Dejan   
{multithumb}

Škoda Octavia 1.9 tdi

Osnovni podaci
Godište: 2002
Tip motora: Diesel
Snaga motora: 90 ks
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: comfort
Koliko dugo je vožen: 5 god
Broj prijeđenih km: 400000
mt_gallery:Škoda Octavia 1.9 tdi TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Auto je kupljen 2004 godine, dakle, 2 godine star auto sa 73.000 km

Korištenje, praktičnost

Ovjes je normalan, pod tim podrazumijevam da nije mekan ni tvrd, radi se o obiteljskom autu za upotrebu po cesti u normalnim okolnostima. Auto odlično drži cestu, ne njiše u zavojima zbog dobrog ovjesa, dakako, tome su doprinosile i uvijek dobre gume, kontrola pritisaka u istima.

Troškovi

Ono koji voze Škodu Octaviu 1.9 tdi znaju da govorim istinu, auto na otvorenoj cesti pri brzini od 90 km na sat troši ni više ni manje 3 litre prema kompjuteru. Ja ne znam za druge VW motore ali ovaj 1.9 tdi motor je vjerojatno najbolje napravljeni motor. Prosječna potrošnja mi se je kretala oko 5 litara s time da sam uredno koristio klima uređaj a i dosta sam vozio po auto cesti na relaciji ZG-Čk brzinama cca 130-150 km/h. Naravno, redovito mijenjanje ulja, filtera ...

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Kako dosta vozim autu (400.000 km u 8 godina) nisam razočaran što mi se je oštetila plastika na dršci od vozačevih vrata, sve drugo je više manje ok, nisam primječivao nikakvu škripu u armaturi, ručica mjenjača i dalje ima vidljive oznake brzina. Pri prelasku preko neravnina na cca 200.000 km je dakako malo škripilo ali nakon mijenjanja amortizera koji su već ionako davno prije trebali biti promijenjeni, to škripanje je stalo. Dva puta sam radio optiku i oba puta se je pokazalo da nikakve intervencije nisu bile potrebne.


Manji kvarovi: Ako promijenu istrošenih krajnika (2x), promjenu amortizera (1x), promjenu zupčastog i klinastog remena (na 250.000 km) ne računamo pod kvar a vodeći računa da autu sad ima 400.000 km, vjerovali ili ne, jedini kvar koji sam imao bila je izmjena sklopke za uključivanje sva 4 žmigavca, to je jedini kvar koji sam imao na autu.


Veći kvarovi: Nikakvih večih kvarova nisam imao, uredno sam mijenjao ulje i filtere, koristio kvalitetne gume, nisam divljao sa autom nego sam ga vozio kako treba u gradu 60-80, na auto cesti 130-150 km. Auto i danas bez ikakve generalke potegne prema brzinomjeru 190 km/h, uredno pali na -20 stupnjeva. Od policajaca koji isto voze Octavie sam čuo da neki njihovi primjerci imaju i 500.000 km bez nekih kvarova. Auto danas vozi moj otac, ja sam dobio službenu hondu civic, svima najtoplije preporučujem Octaviu karavan kao obiteljski autu sa kojim ćete zadovoljiti svoje potrebe da imate prostran, siguran, ekonomičan automobil.


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Nikakve prerade auta nisam radio. Ovo naravno nije auto za one koji žele jurnjavu, no vjerujem da Octavia RS ne bi bila loš izbor za takve.

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Škoda Superb i

Zaključak

Pozitivno: Prostran, pouzdan, ekonomičan, jeftin za održavanje, drži cijenu

Negativno: Nema imidž frajerswkog auta

UKUPNA OCJENA 10/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: