Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(46 votes, average 2.87 out of 5)
Autor Test vozač   
{multithumb}

Peugeot 307 2.0 HDI

Osnovni podaci
Godište: 2003
Tip motora: Diesel
Snaga motora: 110 KS
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: XSi
Dimenzija felgi: 16"
Koliko dugo je vožen: 7 godina
Broj prijeđenih km: 109000
mt_gallery:Peugeot 307 TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Automobil je kupljen nov kod ovlaštenog trgovca. Zadovoljan sam ljubaznošću i uslugom prodavača, no isporuka auta je kasnila mjesec dana. (ukupno 4 mjeseci) Ono što me najviše privuklo auto su njegov odličan dizajn, te zadovoljstvo prijašnjim Peugeotom 306. Također, 2003. g. Peugeot 307 je bio novi model, stoga, jedan od najatraktivnijih modela u toj klasi na tržištu. Razmišljao sam i o Peugeotu 206, Toyoti Coroli.

Korištenje, praktičnost

Automobil se odlično ponaša u vožnji, opremljen je sportskim podvozjem, pa odlično drži cestu! No, negativna strana je tvrdoća stražnje osovine, pa se jako osjete rupe na cesti, ležeći policajci i ostalo, pogotovo na stražnjim sjedalima! S obzirom da odlično ležanje ceste, autu bi dobro došlo malo više konja, osobito na autoputu. No, za svakodnevnu vožnju, motor je dovoljno jak. Preglednost u automobilu je vrhunska, auto je pun praktičnih pretinaca, gepek je velik! Auto je odličan za putovanja, i to za cijelu obitelj!

Troškovi

Automobil sam većinom vozio u gradu, pa se potrošnja kretala od 8 – 8.5 litara. Vožnjom po otvorenoj cesti i autoputu, potrošnja značajno pada čak do oko 6 litara. Uslugom servisa i rezervnim djelovima nisam pretjerano zadovoljan. Kao prvo, održavanje u ovlaštenom servisu je dosta skupo, a kao drugo, dogodile su im se dvije pogreške – 1)pogrešnom bojom su polakirali vozačka vrata, 2) nisu kvalitetno popravili grešku na vozačkom sicu. Osim toga, užasno su skupi potrošni rezervni djelovi – brisači oko 400-500 kn, tepisi isto oko 400-500 kn.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Kvaliteta izrade je odlična, auto se i dalje odlično drži i dobro izgleda. Tragovi korištenja se najviše vide na ručici mjenjača koja se izlizala, no zamijenio sam ju kupnjom nove na ebayu. .


Manji kvarovi: Pokvario se CD changer, vodilica za vozački prozor, kontakt zatvaranja gepeka, ventilator. Na 109 tis km, auto nije prošao tehnički zbog kvara na desnoj ručnoj kočnici, i puštanja goriva na rezervaru (trebalo je promijeniti brtvu). Ukupan trošak popravka - 1.000,00 kn.


Veći kvarovi: Na 75.000 pokvario se zamašnjak na getribi zbog konstrukcijske pogreške. Pošto je garancija već bila istekla, popravak je koštao 9000 kn.


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Ne

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Alfa Romeo Mito

Zaključak

Pozitivno: Ovjes, praktičnost, preglednost, dizajn

Negativno: Skupo održavanje, nepouzdanost mjenjača

UKUPNA OCJENA 7/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: