Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(13 votes, average 2.85 out of 5)
Autor neno   
{multithumb}

Toyota toyota avensis d4d d4d

Osnovni podaci
Godište: 2003
Tip motora: Diesel
Snaga motora: 116 ks
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: full
Dimenzija felgi: 17
Koliko dugo je vožen: 3 godine
Broj prijeđenih km: 75 000
mt_gallery:TOYOTA AVENSIS D4D TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Kupio sam malo rabljeni automobil od prijateljice vozačice koja ga je vozila u svojoj firmi na lizing i prodala nakon 5 godina. Tada je automobil prošao 51 000 km. Trazio sam veliki i udoban automobil, kupio sam ga zbog odlične opreme i male cijene, sto se pokazalo pogreskom.

Korištenje, praktičnost

Osjećaj u vožnji je mekan i komforan, blago se naginje u zavojima zbog mekanog ovjesa prilagodjenog visokom komforu na dugim putovanjima. 116 ks je loš izbor prvenstveno zbog skupljije registracije za preko 1000 kn zbog samo 6 ks više - do 110 ks je niži razred u Hrvatskoj, ova snaga je premala za automobil koji pun teži i preko 1600 kg, pa se to jako osjeca na brdu. Preglednost je odlična, gepek oduševljava veličinom sve odlično ergonomično. U gradu je pomalo trom i težak, teško ga je voziti energično zbog vrlo dubokog i tvrdog kuplunga i vrlo dugačkog mjenjača, te onemogućuje sportskiju vožnju. To je auto za autoceste sa što manje mijenjanja brzina, tad je najekonomičniji i najkomforniji.Po voznim osobinama - auto za penzionere! Mane su mu što je napravljen za preširoku masu prosječnih vozača , npr. Amerikanaca koji se voze 60 na sat i ne pretječu i ne voze sportski. Kod brzina preko 160 vrti se na dosta velikom broju okretaja i stječe se dojam da se jako muči i da nema dobro pogodjen mjenjač 5-te brzine, što se vidi i na gasu, ako ga stisnete nakon 160km/h, ima vrlo mala i mučno teška ubrzanja, i poprilično je nestabilan u zavojima.

Troškovi

Nisam zadovoljan sa potrošnjom koja je realna , zimi iznosi preko 8 litara gradske vožnje, ljeti oko 7 i pol, na otvorenoj cesti je oko 7, ali to se ne poklapa sa kompjuterom koji pokazuje izmedju 5 i 6 litara na 100km.
Dakle kompjuter vara na potrošnji ali za auto ove težine to je realno.
Servis je užasno skup, i samo promjena filtera i ulja u Bačiću me je koštala 2.600 kn , treba izbjegavati ovlaštene servise jer su užasno skupi i pokvareni, njihov odgovor je da takav auto ne moze voziti onaj tko nema novaca za servis 3.000 kn. Dijelova ima ali su stravično skupi, npr. prednji far stoji oko 6.000kn + 1000kn xenon žarulja + 500kn posao jer se za izmjenu žarulje mora skinuti cijeli branik. Šteta je što naši servisi kvalitetom ne prate renomirano Toyotino ime, zato više nikad ne bih kupio Toyotu. (osobno mišljenje)

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Kvaliteta izrade je odlična, auto je kao nov, vrlo je pouzdan, zicevi su mu najosjetljiviji i sve se vidi na njima i ne moze se oprati, instrumenti su kao novi, nema škripanja i da nesto zeza, ozbiljan auto. To mu je veliki plus.


Manji kvarovi: Voda ulazi u sve lampe, prednje i zadnje, često zbog toga odlaze žarulje, i elektronika u farovima. Potrebno je sve skinuti i samostalno silikonizirati. Vrlo loša kvaliteta plastike te sami dosjedi izmedju prozirne i neprozirne plastike farova.
Kasni mu sat
Pucanje poklopca posude za vodu, loš materijal


Veći kvarovi: Serijska greška na mom tipu avensisa su xenon farovi, koji su prvi puta 2003.g. ugrađivani u avensisa. Toliko je nekvalitetna leća na faru da su xenon žarulje spalile leće i matirale staklo na leći, pa trenutno izlazi samo 50% svijetla kod upotrebe kratkih farova. Novi far stoji oko 6000 kn, a reklamacija nije priznata


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

ne

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

VW Golf

Zaključak

Pozitivno: Vrlo komforan i udoban automobil, s naglaskom na komfor a ne na vozna svojstva, sve je tome podređen

Negativno: Loš i dugohodan mjenjač,dubok i tvrd kuplung, izrazito skup za održavanje, loši i skupi servisi

UKUPNA OCJENA 7/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: