Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(10 votes, average 4.00 out of 5)
{multithumb}

Peugeot 1007 1.4 16V

Osnovni podaci
Godište: 2006
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 54kW
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: Trendy
Dimenzija felgi: 15
Koliko dugo je vožen: dovoljno dugo
Broj prijeđenih km: 56000 km
mt_gallery:PEUGEOT 1007 TEST - Gradski mališan velikih proporcija
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Vozilo sam kupio prije kojih 2 mjeseca, naravno rabljen, ali s obzirom na godište jako je očuvan. Očito ga je bivši vlasnik jako mazio. Na 1007 sam se odlučio jer sam htio mali auto ali opet da bude velik, i još ka tome ima i vrata koja su pogonjena elektromotorima te se otvaraju automatski i klizno. U početku sam mislio da to neće baš funkcionirati ali sam se ugodno iznenadio. Privukao me simpatičan izgled ali i potencijal samog auta što se tiće tuninga.

Korištenje, praktičnost

Ovo je vozilo visoko 160cm pa ne možete očekivati neku jurnjavu kroz zavoje zbog visokog centra mase, ali je izrazito udoban, volan je jako lagan, a neravnine upija jako dobro bez obzira na malen među-osovinski razmak.
Motor je snage 54 kW što nije neka velika snaga. Za vožnju po gradu je idealan, radi jako tiho i mirno, gotovo nečujno. Iznenadio me koliko je živahan ispod 3500 r/min, a nakon 3500 r/min se događa prava zabava uz ugodan reski zvuk.
Auto je jako pregledan zbog velikih staklenih površina, vrata su dosta dugačka tako da nemate problema sa pogledom u mrtvi kut, vožnja u natrag je također jednostavna.
Prtljažnik je prosječan, no zbog visine samoga vozila, u njega stane nešto više prtljage nego u konkurenciju iste klase. Pretinaca ima "ko u priči". A svi su vrlo praktični. Gradska vožnja vam donosi puno zabave, jedino mjenjač ima malo duge hodove ali to je zanemarivo. Papučice su odlično raspoređene pa se vrlo lako mogu izjednačavati okretaji prilikom prebacivanja u nižu brzinu. Na otvorenoj cesti pokazuje svoju pravu sliku, udobnost je na visokoj razini, a na stražnjem sjedalu se mogu bez ikakvih problema voziti osobe do 2m visine. Jedino mu fali malo više snage za pretjecanja, ali od ovoga auta se ionako ne očekuje neka jurnjava. Po autocesti je miran i uglađen, jedino kada se pređe preko 130 km/h se poveća i količina buke u kabini.
Položaj sjedenja je odličan, malo je povišen, a nakon dužeg putovanja se izlazi kao ujutro iz kreveta nakon dugog sna.

Troškovi

Vozeči ga po gradu, trošio je najviše 9 litara na 100km, a na otvorenoj cesti potrošnja pada za koje 2 litre. Što se tiče održavanja, otkako sam ga kupio nisam imao potrebu odlaziti u servis, jer je bivši vlasnik sve servise redovito obavljao, a nekih iznenadnih problema nisam imao.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Unutrašnjost vozila je kao da sam ga danas kupio u salonu, ugodnog mirisa i sjajne kože i plastike. U vozilu ništa ne škripi, jedino prilikom zatvaranja vrata se čuje pritiskanje plastike, ali to nije toliko alarmantno, bitno je da se ona uspiju zatvoriti.


Manji kvarovi: Nije bilo.


Veći kvarovi: Nije bilo.


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Nisam, ali planiram bodykit stavit, felge većeg profila, te još uvijek razmišljam o re-mapiranju kompjutera ili ubacivanja turbine.

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Mazdu 3

Zaključak

Pozitivno: Iznimno prostran, uglađen, živahan

Negativno: Tvrda plastika, dugačak hod ručice mjenjača

UKUPNA OCJENA 8/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: