Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(13 votes, average 3.08 out of 5)
Autor Kzbulj   
{multithumb}

Citroen C3 1.4 IBVM

Osnovni podaci
Godište: 2012
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 54 kW / 74 KS
Mjenjač: Ručni
Dimenzija felgi: 195/55 R16
Koliko dugo je vožen: Tri dana
Broj prijeđenih km: 553
mt_gallery:CITROEN C3 TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Auto nisam kupio, već sam ga koristio kao rent-a-car tijekom jednog vikenda, u trajanju od tri dana, te sam s njim prošao 553 km. Stoga, nisam u mogućnosti pisati o kvaliteti i izdržljivoti, no s obzirom da sam u tih 500-ak km prošao gradsku vožnju, otvorenu cestu i autoput, pisat ću prvenstveno o osjećaju u vožnji.

Korištenje, praktičnost

Prilikom prilaska automobilu, najprije u oko upadaju kromirani retorvizori i lajsne oko prozora, koje u kombinaciji s ratkapama koje imitiraju bi-kolor (crno-aluminijske) felge, pokušavaju podsjetiti na image luksuznijeg DS modela. Ulaskom u automobil, najprije se primjećuje dobro izrađen, "mesnati", sportski volan, te armatura kokpita koja je izrađena od dobrih materijala - crna plastika kao da je presvučena nekom tkaninom, a dio armature je u trendy smeđoj sjajnoj plastici. Sviđa mi se kako izgleda u živo. Također, sviđa mi se što auto na instrument ploči ima klasične cajgere, koji su istaknuti na sredini, umjesto digitalnih, kakve obično Citroen ima. Svi instrumetni nalaze se na dohvat ruke, na logičnim mjestima. Pogotovo ako ste već vozili nešto iz PSA grupacije, sve će vam biti na svojem mjestu. Paljenjem automobila čuje se vrlo tihi rad benzinca. Ubacivanjem u brzinu i dodavanjem gasa dolazi se do spoznaje da se ipak radi o gradskom automobilu od samo 54 kW. Tome pridonosi i ranije opisani volan koji je iznimno mekan pri gradskim brzinama. Navedeno sigurno pridonosi udobnosti i ženama se vjerovatno sviđa, no meni osobno nije sjeo. Ipak, auto je u gradu lako upravljiv, pregledan i ugodan za vožnju. Izlaskom na autoput, nastaju prvi problemi. Gas stišćemo do kraja, no ubrzanje traje i traje, dok motor radi kao mlinac za kavu. Pitamo se hoće li autoput dovoljno dugo trajati da postignemo krajnju brzinu? Srećom, uspjeli smo ga dogurati do 165 kmh. Na blagoj nizbrdici. Pritom, moram reći da nismo posebno opteretili auto - samo vozač i suvozač, koji zajedno imaju cca 190 kg. Izlaskom s autoputa na otvorenu cestu, ponovno nam je splasnulo oduševljenje. Auto i dalje ne ide dovoljno dobro, no još je gore to što se loše ponaša u zavojima - ljuljanje i naginjanje karoserije je konstantno prisutno. Pri tome, bočno držanje siceva nije dovoljno izraženo za dinamičniju vožnju.

Troškovi

S obzirom da je auto vrlo kratko korišten, nemamo info o troškovima održavanja.

Što se tiče potrošnje, na autoputu je pri 140 km/h u petoj brzini iznosila cca 7.9 l/100 km, dok je pri maksimalnih 165 kmh, također u petoj brzini iznosila 11,7 l/100 km.

Na otvorenoj cesti se potrošnja kreće oko 6 litara, dok u gradu nismo dovoljno vozili kako bi dali pouzdan podatak.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Auto je bio potpuno nov.


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

BMW 1

Zaključak

Pozitivno: dopadljiv izgled interijera i eksterijera, udobnost

Negativno: slab motor, nestabilnost u zavojima

UKUPNA OCJENA 5/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: