Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(12 votes, average 2.50 out of 5)
Autor Mićo   
{multithumb}

Fiat Panda 750 fire

Osnovni podaci
Godište: 1991
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 25
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: Lim, stakla i kotači
Dimenzija felgi: 155 R13
Koliko dugo je vožen: 15 godina
Broj prijeđenih km: 125.000
mt_gallery:Fiat Panda TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Kad je šverc-komerc bio popularan ranih 90-tih godina stari je iz Njemačke za našeg dedu kupio Fiat Pandu, auto je bio 91 godište a uvezli smo ga 94 godine, imao je jedva 20.000 km. Teškom mukom deda je prodao staru crvenu stojadinku i dao je mom starome pare da mu kupi auto koji malo troši, šta ćeš bolje od Pande s motorom 750? 5 litara u vrh glave :))). Razlog zašto smo kupili pandu...na kamionu smo imali 3 volkswagena i bilo je mjesta za još jedan mali auto,taman 3,5 metra za pandu ili kako je moj deda rekao Pantu, šta ćete...ipak je čovjek bio bravar 40 godina.

Korištenje, praktičnost

Kao klinac nisam baš previše volio taj auto, kad starci nisu bili kod kuće morao s dedom i bakom na njivu umjesto da se igram doma na kompiću, ali eto kad sam dobio vozačku s 18 godina, svako malo sam dedi maznuo ključeve i ispraznio mu cijeli tank, istina ima 28 litara ali s prosječnom potrošnjom od 4-5 litara ja sam se 2 tjedna mogao voziti sa njime. Nažalost deda nije imao previše milosti prema automobilu, dakle u njemu je stalno bio alat, motike, krampovi i ova ostala radna oprema, a uvijek je bilo i barem 10 kila blata u autu. Autić je relativno udoban na kratke relacije, putovali smo sa njom i do Sarajeva, Minhena ali ti leđa otpadnu zbog tankih sjedala. Motor ima oko 35 ks, dovoljno za 120-130 na autoputu, mada ga je najljepše bilo voziti oko 110, bez puno buke u autu. Mjenjač je bio 4 brzine, pravi heavy metal, baš se čulo jako kako nešto grebe kada mijenjaš brzine ali je radio dobro. Od opreme imali smo samo blaupukt radio, totalni luksuz.

Troškovi

Potrošnja autiću je bila oko 5 litara, mislim da bi bila i manja da nije imao čok, mada auto je uvijek palio iz prve jer je bio garažiran, u punih 15 godina prodali smo auto sa nekih 130.000 km, više je bio u garaži nego vožen. Troškovi servisa su bili toliko jeftini da si za 200 kuna napravio cijeli servis na autu. Auto sam vidio neki dan na parkiralištu, inače kad sam ga prodavao več je bio u raspadnom stanju ali čovjek si je dao truda i panta još danas vozi i ima nešto više od 150.000 km.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Najviše ogrebotina se vidjelo na vratima, pogotovo sa unutranje strane jer panda nema plastiku gore, samo lim i mali pretinac. Volan i sve ostalo je bilo od tvrde plastike, ali poslje 15 godina korištenja ništa nije puklo i sve je bilo ispravno. Jedino šta je deda uništio su kopče za pojas ali naravno baka je bila kriva za to. Ovjes je za taj rang sasvim ok, još da smo izmijenili amortizere koji puta možda bi bio i bolji, ali uglavnom jako je robusan i izdržao je dosta torture, pogotovo vožnje poljskim putevima ili moje mladenačko divljanje po snijegu. Limarija je dosta dugo izdržala ali probio je samo zadnji lijevi blatobran, to je jedino od limarije šta smo radili.


Manji kvarovi: Ništa, na 90.000 smo zamijenili lamelu, cijeli set


Veći kvarovi: Ništa, auto sada ima 21 godinu i još uvijek vozi, novi vlasnik je građevinac


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Naravno, deda je stavio crvenu krpetinu iz salona bijele tehnike gdje sam radio da ljudi ne vide kakav sve šunder vozi u automobilu :), naravno tu je bilo i nekoliko križeva i kako ja od milja kažem, majki božijih po cijelom autu, naravno s mirisnim borićima okolo,haha.

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Od Fiata Freemont

Zaključak

Pozitivno: Jeftino održavanje, pouzdanost, robusnost

Negativno: Dizajn, ne znam jel onaj talijan bio pijan ali takve kockice smo crtali u vrtiću

UKUPNA OCJENA 7/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: