Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Koju navigaciju odabrati PDF Ispis Email
(6 votes, average 4.83 out of 5)
NavigacijaKada su tek došli na tržište, navigacijski sustavi bili su većinom rezervirani za luksuzne automobile. Danas su navigacijski sustavi  vrlo rašireni, pa tvornički ugrađenu navigaciju možete dobiti čak i u automobilima niže klase. Naravno, postoje i alternative,  kao prijenosni sustavi za navigaciju pa do aplikacija za smartphone. Što odabrati? Koje su prednosti tvorničkih, a koje prijenosnih navigacija?  Što je manje skupo? Evo nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir, tako da možete odabrati sustav koji je prava stvar za vas.


Tvornički navigacijski sustavi


PREDNOSTI:

Integracija – tvornički ugrađen navigacijski sustav će se svidjeti kupcima automobila koji vole čisti, high-tech izgled. Ovi sustavi obično imaju veće ekrane i posebno su dizajnirani za rad s vozilom. To znači da možete koristiti značajke kao aktivacija glasom i upravljanje na upravljaču.

Jamstvo - Budući da je sustav dio vozila, ako nešto pođe po zlu sa sustavom, možete ga odvesti u bilo koji servis na popravak.

Otpornost na krađu - Za razliku od prijenosnog sustava za navigaciju, koji može privući pažnju lopova, ne morate brinuti o tome da će vam netko ukrasti tvornički sustav.

Vrijednost pri preprodaji - Tvornički navigacijski sustavi mogu povećati vrijednost automobila pri preprodaji.


NEDOSTACI:

Cijena - Najočitiji nedostatak za tvornički sustav navigacije je cijena, koja je značajno veća u odnosu na mobilne navigacijske uređaje. Nadalje, u nekim slučajevima, ne možete dobiti navigacijski sustav, osim ako kupi najviša razina opreme vozila.

Ažuriranja – Mijenjanje karata može biti dosta skupo. Ako želite ažurirati navigaciju u tvorničkom sustavu, morat ćete kupiti DVD s novim kartama.

Ograničenja – Neki sustavi ne dopuštaju da unesete upute dok se automobil kreće, logikom povećanja sigurnosti, ali bi moglo biti frustrirajuće ako želite da vaš suputnik unosi podatke. Većina prijenosnih sustava nema tih ograničenja.Prijenosni navigacijski sustavi


PREDNOSTI:

Cijena - prijenosni navigacijski sustav je znatno jeftiniji od tvorničkog sustava.

Lakše, jeftinije ažuriranje - Karte na navigacijskim sustavima također su jednostavnije i manje skupe za ažuriranje.


NEDOSTACI:

Montaža - Prijenosni navigacijski sustavi su obično montirani na vjetrobranskom staklu ili na ploči s instrumentima. To nije tako uredno kao tvornički instaliran sustav, a nekim ljudima  ne sviđa se kako to izgleda. Nadalje, tako instalirani uređaji mogu privući pažnju lopova, tako da ćete uređaj morati sakrivati dok niste u vozilu, ili ga nositi sa sobom. S druge strane,  prenosivost može biti korisna za ljude koji voze više vozila.

Ograničeno jamstvo – Garancija na prijenosne sustave u pravilu traje 12 mjeseci. 


Smartphone navigacijski sustavi


PREDNOSTI (I NEDOSTATAK):

Cijena – Protivnici tvornički ugrađenih navigacija tvrde kako je svaki smartphone alternativa sustavu navigacije sam po sebi, budući da već ima ugrađene karte (Google Maps) i da je to sve što čovjeku treba. Ipak, za one koji žele više, moguće je kupiti navigacijsku aplikaciju za nekoliko desetaka dolara. Ipak, ako se želi najbolja aplikacija, cijena može skočiti i do 130 $.

NEDOSTACI:

Dodatna oprema – korištenje smartphona kao navigacije bez odgovarajućeg nosača, može biti opasno. Naime, ako isti stoji negdje sa strane, morat ćete skrenuti pogled s ceste. Kupnja dodatnog nosača za vaš smartphone koštat će vas od minimalno 100-500 kn.

Dostupnost signala - Neki programi se oslanjaju na signal stanica za informacije o lokaciji na karti. Ako izgubite pokrivenost, možda nećete moći koristiti navigaciju.

Potrošnja baterije - Korištenje navigacijske aplikacije na ubrzano će istrošiti bateriju. Stoga, kupnja dodatnog punjača za vozilo biti će neophodna, što će predstavljati dodatan trošak.


ZAKLJUČAK - Koji je najbolji?


Odgovor u potpunosti ovisi o vašim željama. Idealno bi bilo isprobati svaki od navedenih opcija prije nego se odlučite za kupnju, te razmotriti koje karakteristike su vam bitne.
 

Korisni INFO linkovi

  • Kazne za prometne prekršaje u RH - POPIS
 

Izdvojeno

#000000

Vožnja u zimskim uvjetima

Pripremite auto za zimu

#000000

Izdvojena recenzija korisnika

Lancia Delta Integrale

#000000
http://www.testvoznja.net/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/236800Ivana_06.jpg
http://www.testvoznja.net/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/280871Pripremite_automobil_za_zim.jpg
http://www.testvoznja.net/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/94267248.JPG
thumbnailthumbnailthumbnail

RECENZIJE KORISNIKA

HYUNDAI COUPE 2.0 TEST - Crna Zvjer

News image

Hyundai Coupe rd2 2.0 BETA   Osnovni podaci

Srijeda, 30 Rujan 2009

Više...

RENAULT MEGANE 1.4 TEST

News image

Renault Megane Sedan 1.4   Osnovni podaci

Ponedjeljak, 9 Studeni 2009

Više...

VW EOS TEST - Čisti užitak u vožnji

News image

VW EOS 2.0 TDI   Osnovni podaci

Nedjelja, 25 Listopad 2009

Više...

IZDVOJENI VIDEO

testvoznja.net
Približna cijena
• 2.313,89 € •