Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(17 votes, average 3.88 out of 5)
{multithumb}

Toyota Corolla Verso 1.6 vvt-i

Osnovni podaci
Godište: 2004
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 110 ks
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: Terra
Dimenzija felgi: 205/55/16
Koliko dugo je vožen: 1,5 godina
Broj prijeđenih km: 152000
mt_gallery:Toyota Corolla Verso 1.6 vvt-i TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Kupio sam rabljeni auto ponukan tradicionalnom kvalitetom japanskih vozila, nakon Honde Civic, i nakon poslovne vožnje podosta marki raznih proizvođača , a i razočarenja pa sam se ponovno odlučio za japanca. Prijatelj je kupio Toyotu Corollu Verso isto 1.6 motorom i nakon što sam testirao njegov auto, jer nisam mu vjerovao da troši 8 litara po gradu a na otvorenom 5,5 l/100 km, odlučio sam i sebi priuštiti veliki automobil, po testovima najsigurniji u klasi i sa vrlo malom potrošnjom s obzirom na gabarite zahvaljujući po mnogim testovima izuzetno hvaljenim VVT-i benziskim motorom.

Korištenje, praktičnost

Automobil se vozi opušteno jer stvara osjećaj vrlo sigurne vožnje što po pitanju povišenih sjedala i samih dimenzija auta, i po ležanju na cesti i držanju vozila u zavojima. Motor je dovoljno jak te i do skoro krajnje brzine, automobil sigurno i mirno vozi. Zamjerka je preglednost unazad te ako nisu ugrađeni parking senzori, preporuka je da se ugrade. Pretinaca ima u izobilju, što u vratima, kokpitu, središnjem naslonu za ruke između sjedala te je za duža putovanja idealno riješen po tom pitanju. Auto ne umara na dužim putovanjima te je vrlo udoban i u gradskoj vožnji.

Troškovi

Po mojim mjerenjima prosječnja kombinirana potrošnja je 7 l/100 km. 5,5 l/100km na otvorenoj cesti i 8 l/100 km po gradu. Jednom sam ga uspio navući u kombiniranoj vožnji, naravno uz ekonomičan način vožnje na 6 litara/100km.
Servisiram ga kod svog mehaničara te je vrlo povoljan za održavanje iako sam do sad imao 2 redovna servisa ( nakon kupnje i nakon 1 godinu vožnje ) te nikakva druga ulaganja. Prednost je i lanac koji Toyota ima umjesto remena pa se izbjegava trenutno nedajbože pucanje remena..

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Auto je kao nov te ni na sjedalima, niti na volanu, kokpitu, na ničemu nema tragova izlizanosti. Nema apsolutno nikakvog škripanja niti trešnje, na osnovu čega su mi pali u očima mnogi auti u tom cjenovnom rangu ( cca do 8000 eura ) između kojih sam se dvoumio prilikom biranja kod kupnje. Razočarenje je kad se sjedne u premium klasu auta a interijer djeluje staromodno, a kad se upali dobije razočaravajući zvuk i trešnja volana.. Iako je i to stvar prvenstveno navike a manje ukusa, meni to nije odgovaralo za razvikane premium dieselaše.


Manji kvarovi: Nema


Veći kvarovi: Nema


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Ne

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Toyota Verso, Honda Civic/Accord(diesel), Mazda

Zaključak

Pozitivno: Vrlo ekonomična potrošnja

Negativno: Preglednost unatrag

UKUPNA OCJENA 10/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: