Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(10 votes, average 3.30 out of 5)
{multithumb}

Toyota COROLLA 1.4 D4D

Osnovni podaci
Godište: 2006
Tip motora: Diesel
Snaga motora: 66 kW
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: LUNA
Dimenzija felgi: 195/60/15
Koliko dugo je vožen: 1,5
Broj prijeđenih km: 185000
mt_gallery:Toyota Corolla test - Žilavi stroj
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Kupio sam ga rabljenog sa nekih 105000km i to na nagovor kolege koji radi u Toyota salonu rekao je kupi to nećeš se pokajat. Nije mi on prodao automobil nego sam ga sam pronašao na oglasniku. Tražio sam ga nekih dobrih 3mj. Imao sam keš lovu i nije mi se žurilo jer sam čekao priliku da što jeftinije kupim dobar auto. Kupio sam ga u veljači kad je bilo dosta hladno naravno iz razloga diezel i hladnoća cijene su naj povoljnije jer svi troše more love na grijanje pa nema baš nekakve prodaje na tržištu automobila. Privukolo me to što drži dosta dobro cijenu, a Toyota je poznata po kvaliteti i izdržljivosti.

Korištenje, praktičnost

Auto je udoban neravnine se gotovo ni ne osjete jedino udarne rupe na asfaltu zbog kojih ti dođe da plačeš kad je nestigneš izbijeći. Ovjes je kvalitetno napravljen s obzirom da je obični, a ne sporski odlično drži cestu zadnji kraj bi moro nečim lupit da izleti iz zavoja po suhoj cesti, više puta sam pokušao ga zabacit u zavoju to mi je jedino uspjelo po mokrom, a na suhom gume same od sebe klize jer ne mogu izdržat on jednostavno jede zavoje čak me iznenadio jer sam vozio prije toga Alfu GTV sa more konja. Motor je onako s obzirom da je 1.4 D4D 90ks solidan dobro povlači od nekih 2000 do 3500rpm čak me 1.9tdi ne može stič pri ubrzanju naravno njihova kubikaža kasije dolazi do izražaja, ali tek kad pređeš 120km/h dalje je malo trom i osjeti se da bi bolji izbor bio 2.0d4d max brzina mu je nekih 187kmh naravno navučenih na autoputu tako je nekako na otvorenoj cesti. Za duža putovanja nije loš ako vas putuje recimo 4 za prtljagu je problem gepek, ali nekako se zgura. Pretinci su solidno raspoređeni i dovoljno veliki jedino držači za čaše su na glupom mjestu pokraj ručne pa su dosta nezgodni na stražnjoj klupi ima dosta mjesta za prosječne osobe iznenađujuče dosta mjesta za noge iako ja dosta daleko sjedim od volana. U gradu mi ide na živce visoko kvačilo, ali tako je sa večinom neautomatik auta.

Troškovi

Stvarna potrošnja mu je dosta mala jer je i motor mali. Ako češ ludovat po cesti stalno pretjecat i blablabla negdje oko max 7.5 l/100km znač da ga stalno stišćeš ne daš mu daha. Normalana vožna je negdje od 4.8-5.6 l ako još više paziš i voziš se po ravnoj cesti kao što su recimo relacija Našice-Osijek i voziš po propisima potrošnja je negdje 3.8l znači bez puno pretjecanja i lagane noge. Znači voziš se jeftino. Točim negdje otprilike rezervoar tjedno pa sam uspio sve izmjerit vjerujte mi. Održavanje je jeftino prešo sam 80 000km i mijenjam ulje i filtere jer ima lanac a on se mijenja negdje na 250 000. Mijenjao sam sve diskove i pločice naprijed otraga ležajeve prednje i to me izašlo nekih 2000kn sa popustom za keš i malo cjenkanja s trgovcem, ali stavio sam nekakve brembo kažu da su ok nisu čunalunga. Sviđa mi se to što za nekakvu dijagnostiku i prčkanje po elektronici moraš otić u servis jer niko ne može bez orginal dijagnostike brljat po njemu samo nekakve površne podatke, a za nešto ozbiljno samo ovlašteni jer je elektronika zaključanja 5+. Filtere sve imate zamjenske pa vas svi filteri izađu nekakvih 300kn jedino ulje koristim skupo castrol 5w30 jer ga oni propisuju pa im vjerujem.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Tragovi korištenja bi bila laž da se ne vide. Ručica mijenjača lagano blijedi koža na njoj se stanjila volan je odlične kvalvalitete na njemu se gotovo ništa na ne vidi, sjedala su od nekakvog materijala što je sklon prljanju pa ga često moram prat (živcira me prljav auto), ali nisu sklona habanju vidi se da si rabljena ali nema potrošenih dijelova nigdje nisu poderana i sve to možda što ja pazim, ali je u redu. Plastike nigdje ne škripe ja ih brišem i sprejam redovito i još uvijek se super sjaje i nisu nigdje ispucale. Tepisi se nigdje nisu potrošili možda zato što niko nesmije nigdje stat osim na gumenu podlogu jbg moraš čuvat šta imaš.


Manji kvarovi: prednji ležajevi i to mojom krivicom jer sam prošao kroz vodu na cesti pa majstor kaže da je pijesak ušo unutra počeli su se čut tjedan nakon prelaska pa sam odma to rješavo.


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

To nebi radio da mi daju đabe jer smatram da auto treba bit kakvim su ga inžinjeri sastavli.

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Toyota Auris 1.4 d4d

Zaključak

Pozitivno: Mala potrošnja, mala razina buke i odličan ovjes odlične kočnice

Negativno: visoko kvačilo

UKUPNA OCJENA 9/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: