Goodyear Dunlop na ženevskom sajmu automobila PDF Ispis Email
(1 vote, average 5.00 out of 5)
Autor Administrator   
goodyearKranj, 12. ožujka 2013. – Goodyear Dunlop i u 2013. godini prisutan je na ženevskome sajmu automobila. U izložbenom prostoru predstavljaju se Goodyearove i Dunlopove tehnološke inovacije. Izloženim konceptnim gumama Goodyear i Dunlop, koje su prema europskoj oznaci uvrštene u kategoriju AA, istaknule su svoj izuzetan položaj na području označavanja. Novi proizvodi uključuju nedavno lansiranu gumu Dunlop Sport BluResponse s ocjenom BA, koja ima najvišu kategoriju na oznaci među gumama na tržištu i dostupna je u brojnim dimenzijama, te gumu Goodyear EfficientGrip Performance, koja na oznaci također ima ocjenu BA i ovom je prilikom prvi put predstavljena. Prikazani su konkretni rezultati nedavnih testova u časopisima, a osim toga tvrtka je iznjela svoje stajalište prema izvršavanju važećeg zakonodavstva o označavanju guma i objasnila zašto je po njihovu mišljenju to nadasve važno za uspjeh oznake. Svoje prednosti u zimsko doba Dunlop je pokazao prvim predstavljanjem gume WinterResponse2, koja na europskoj oznaci postiže vrlo visoke kategorije za zimski proizvod.

Svjetsku premijeru doživjelo je i najnovije Dunlopovo tehnološko dostignuće s područja trkaćih guma.  Navedena guma namjenski je razvijena za trkaće vozilo s pogonom na vodikove ćelije koje će se natjecati na ovogodišnjoj utrci 24 sata Le Mansa. Da bi se taj automobil, nazvan Green GT, mogao dokazati na trkaćoj stazi, bile su mu potrebne upravo takve tehnološki usavršene gume kakve  Dunlop izlaže na sajmu. Nove trkaće gume posve su usklađene s Dunlopovom strategijom i budućim razvojem trkaćih automobila, kod kojih se sve više ističu alternativna goriva i iskoristivost goriva.

Goodyear ujedno ponovno izlaže svoju nagrađenu gumu s tehnologijom Air Maintenance. Kao jedan od glavnih proizvoda na izložbenom prostoru moći će se također vidjeti jedinstveno oblikovana guma koja je odraz Goodyearovih tehnoloških mogućnosti na području konstruiranja i razvoja.

U središtu izložbenoga prostora je i vozilo StreetScooter s Goodyearovim novim gumama EfficientGrip performance koje simblizira zajedničku viziju mobilnosti u budućnosti. StreetScooter, nazvan po popularnim malim automobilima "autoscooter" u kojima djeca i odrasli uživaju na sajmovima širom svijeta, novi je način pristupa automobilima budućnosti. Automobil je namijenjen za vožnju po gradskim središtima sutrašnjice, vrlo je kompaktan i usprkos tome prostran, a budući da ima električni pogon, gotovo ne zagađuje okolinu i vrlo je tih. Stoga Goodyearova suradnja u tom projektu posve je u skladu s vizijom održivoga razvoja.
Ažurirano Srijeda, 13 Ožujak 2013 21:37
 
testvoznja.net
Približna cijena
• 2.313,89 € •