Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(1 vote, average 5.00 out of 5)
{multithumb}

Škoda Fabia Hatchback 1.2 12V HTP

Osnovni podaci
Godište: 2007.
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 60 KS
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: Ambiente
Dimenzija felgi: 185/60 R14
Koliko dugo je vožen: 6 mjeseci
Broj prijeđenih km: 93000
mt_gallery:Škoda Fabia TEST - Automobil za starije
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Automobil sam kupio rabljeni. Rečeno mi je da sam drugi vlasnik te je gospodin, vlasnik autokuće u kojoj sam ga kupio, pozvao prvoga vlasnika da mi kaže kako je on bio zadovoljan sa automobilom. Rekao je da je bilo sve u redu osim da je promijenio prednje staklo zbog udarca kamena te da ga je malo udario u prednji odbojnik (i oboje se vidjelo). Nisam ni u što sumnjao te sam kupio automobil ne gledajući posebno u papire. Nakon što sam prepisao automobil detaljnije sam pregledao papire i ustanovio da sam peti vlasnik i da je prije mene vozilo cijelo vrijeme bilo u vlasništvu nekih tvrtki i da je gospodin kod kojega sam kupio automobil sve lagao. A i to se događa. Ali, automobil je bio očuvan i u dobrom stanju te se zaista nije vidjelo koliko je vlasnika promijenio.
Ovaj automobil sam kupio zbog toga što nije bio star, a bio je dosta povoljan te mi nije trebao drugačiji automobil za moje potrebe u to vrijeme. Razmišljao sam i o drugim gradskim automobilima, poput Renault Clia, ali ipak sam se odlučio za ovaj.

Korištenje, praktičnost

Ovakav automobil nije za ljubitelje automobila. Kao što sam napisao u naslovu - to je automobil za starije ljude (čak su i lampice upozorenja na kontrolnoj ploči većih dimenzija). U vožnji ne pruža nikakvo zadovoljstvo te može služiti samo kao prijevozno sredstvo od točke A do točke B. Automobil nije posebno neudoban i neravnine se ne osjećaju jako, ali se ima jako loše vozne osobine i sklon je proklizavanju. Škoda ima i specifičnu kočnicu na čiji se osjećaj treba naviknuti.
Preglednost iz automobila je osrednja, a takva je i veličina i praktičnost prtljažnog prostora.
Motor je s tri cilindra te je bučan kako na niskim tako i na visokim okretajima i preslab je za ovaj automobil.

Troškovi

S obzirom na mali obujam motora od tri cilindra ovaj automobil ne troši puno: na otvorenoj cesti 5.1 L/100 km, u gradu 7.9 L/100 km, te ukupno prosječno 6 L/100 km.
Troškovi održavanja nisu baš niski s obzirom da ovlaštene autokuće nude samo servisne pakete (znači da mijenjaju i neke stvari koje nisu nužno tada propisane rasporedom servisnih intervala u za mijenjanje) na redovnim servisima (koji su na ovom automobilu propisani svakih 15000 km).
S obzirom da je Škoda je dio Volkswagen - Audi koncerna, rezervni dijelovi su maksimalno dostupni. Podrška kupcima je odlična te je i stručnost servisera na zadovoljavajućoj razini. Prednost svega ovoga je to što se ovaj automobil ne mora nužno servisirati u ovlaštenom servisu i servis može koštati puno manje.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Tragovi korištenja se vide na lošoj završnoj izradi materijala. S obzirom na godine, armatura počinje škripati, plastike na spojevima se počinju odvajati i postoji mogućnost prolaska vode u unutrašnjost automobila pokraj prozora kroz vrata. Instrumenti nisu izlizani i tu se tragovi korištenja ne vide.


Manji kvarovi: brava prtljažnika, nosač vozačevog sjedala


Veći kvarovi: ulazak vode u kabinu


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Nikakve preinake nisam radio na automobilu.

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Škoda Superb

Zaključak

Pozitivno: potrošnja, dostupnost rezervnih dijelova

Negativno: kvaliteta završne izrade, elektronika

UKUPNA OCJENA 4/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: