Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(45 votes, average 2.78 out of 5)
Autor ivan   
{multithumb}

Škoda Fabia RS 1.9 tdi pd

Osnovni podaci
Godište: 2004
Tip motora: Diesel
Snaga motora: 130 ks
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: rs
Dimenzija felgi: 205/45/16
Koliko dugo je vožen: 4 godine
Broj prijeđenih km: 150 000
mt_gallery:ŠKODA FABIA RS 1.9 TDI TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Auto je kupljen potpuno nov, bio je izložbeni primjerak na zg auto show i zbog dobivenog rabata ispao je najbolja kupnja. Troškovi održavanja tj. servisa i korištenja auta su vrlo vrlo prihvatljivi, a servis Autoremetinec je za pohvaliti u svakom smislu.

Korištenje, praktičnost

Rs je poprlično tvrd automobil, sa dosta bučnim prednjim ovjesom koji je vrlo robustan i podnosi vrlo dobro nekvalitetu naših cesta. Prednja sjedala su recaro, xenon farovi su vrlo dobri i posebno oduševljava veliki klimatizirani pretinac kod suvozaća. Gepek je nešto manji ali dovoljan za odlazak na dugo more sa troje u autu. Prosječnu brzinu na autoputu se može bez problema držati na 180km/h kada se motor vrti na 3500 okretaja i troši ispod 9 litara, naročito ako je na tempomatu kada potršnja pada i do litre. Postoje samo dvije zamjerke - vrlo lagan upravljač koji daje vrlo malo povratnih informacija tako da treba imati dobro iskustvo u vožnji jačih auta sa prednjim pogonom. Druga, svakako veća zamjerka su kočnice koje nikako nisu dorasle motoru i šasiji. Dodouše to je moguće riještiti na način da se ugrade kočnice i klješta od Seat cupre rs koje pašu na šaraf, ali u tom slučaju treba staviti veće felge za col, što u konačnici onemogućava montiranje zimskih guma jer za njih tada naprosto nema mjesta.

Troškovi

Rs je poprilično brz mali auto koji u pažljivom režimu vožnje može trošiti i ispod 5 litara/100km. Kako ja nikada ne pazim, a volim sve aute brzo voziti (180km/h autoput - tempomat) prosjek potrošnje je oko 7,5 litara. Od održavanja nema nekih većih troškova osim što prednje gume traju cca 25 000km, i ima veći servis na svakih 90 000km kada se mjenja remen i zajedno sa njim vodena pumpa. Također sa današnjeg gledišta 15000km je kratki servks k interval. Stručnos servisa, dostupnost djelova i njihova jeftina cijena je za svaku pohvalu - auto je servisiran isključivo u autoremetincu.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Nakon 150 000km sjedala su vrlo zamazana, a i inače se lako mažu jer su skoro bijela tako da auto treba voziti svakih 20 000km na kemijsko čišćenje. Volan je kožni i još uvijek je kao nov, jedino je ručica mjenjača skroz izlizana i koža na njoj se raspala, ali nova košta cca 300kn što i nije neki trošak. Armatura i šasija su vrlo čvrste i nema cvrčaka osim kada se ne prelaze loši prelazi preko tračnica od vlaka.


Manji kvarovi: Kompresor klime na 145 000km - novi sa rukama košta 6000kn


Veći kvarovi: Turbina, na 105 000km, van garancije promjenjena gratis + gratis zamjensko vozilo. Od ukupnog računa 25 000kn platio sam samo novo ulje i to 300kn. Svaka pohvala za takvu uslugu.


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Nikakve prerade nisu rađene na autu osim što su michelin pilot sport gume zamjenjene nakon 10 000km jer su postale platične. Od tada koristim Yokohama paradu koje se trebaju ugrijati naradnu temperaturu i tada su savršene. Po zimi se auto vozi na Nokian gumama.

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Zaključak
UKUPNA OCJENA 10/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: