Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(45 votes, average 2.87 out of 5)
Autor Andro   
{multithumb}

Seat Leon 1.9 TDi

Osnovni podaci
Godište: 2007
Tip motora: Diesel
Snaga motora: 77 KW
Mjenjač: Ručni
Dimenzija felgi: 205/55 R16
Koliko dugo je vožen: 2 godine
Broj prijeđenih km: 33000
mt_gallery:SEAT LEON 1.9 TDI TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Auto je kupljen nov, onaj koji je i testiran isped dućana. RAzlog odabira seat leona je bio u tome što je nov, moderan i pri testnoj vožnji se cinio kao dobar odabir u tom cjenovnom rangu. Bijela boja kojom je bio predstavljen ispred dućana je definitvno potvrdilo odluku da to bude seat. Ponašanje prodavača je pridonjelo tome da se brže odlučim za Seata. Bilo je još autiju u izboru tada, pošto se u cijeni od 20000 eur može puno toga dobiti , ali eto Seat je prevladao.

Korištenje, praktičnost

Apsolutno je moguće sjedalo podesiti po mojoj želji , tako da je komfor pri vožnji maksimalan. Osjećaj vožnje je dobar ,jedino što je dizel pa pri gradskoj vožnji je zvuk motora nekako glasniji no ono što sam imao dok sam vozio alfu romeu JTD. Motor kao motor, Pouzdan je , ali možda verzija od 140 konja bi bila idealna , ali opet više bi trošila nego 105 konja. Što se ubrzanja tiče , dobar vozač će moći izvuči maksimum i raditi sigurna pretjecanja po gradu kao i na autoputu. Gepek bi rado da je veći , jer ponekad sam se našao u situaciji da mi je premalen. Idealan je za 2-3 osobe što se putovanja tiče.
Preglednost se da podesiti veoma dobro , makar vozio sam i reanault kangoo koji je imao ogromne retrovizore , pa stoga bi i u tom pogledu moglo bolje , ali opet potpuno drugačiji tipovi automobila.

Troškovi

Svake godine je redoviti servis sve skuplji i skuplji i to mi se nikako ne sviđa , neznam za druge automobile kako je , ali cijena je iz 2008 u 2009 godinu odnosno sa 15k na 30k kilometara se povećala za nekih 250-300 kn.

Potrošnja mi je biran čimbenik u autu, pošto sam plaćam benzin , i mogu reći da sam prezadovoljan , makar vožnja u autu sa 6 brzina je malo podijelila moje mišljenje što se toga tiče. Da ovaj model ima malo više konja i 6 brzinski mjenjač mislim da bi dao čistu 5 , ovako 4,5 ocijena potrošnje.

Na autoputu ako se vozi od 130-155 kmh , potrošnja dolazi na 7-7,5 litara, što je veoma zadovoljavajuće. Gradska potrošnja je negdje oko 7,5 Litara.
Potrošnja na otovrenoj cesti je nešto što me uvijek iznova iznenadi. Naprije putovanje po staroj karlovačkoj i nazad nikad nejde iznad 5,5 litara pri normalnoj brzini i to je dio koji je prva liga.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Volan je nakon dvije godine , koža oko njega malo izlizina , ondosno ne sjaji crno ko prije. Što se arature tiče nemam zamjerki.
Zmajerka bi bila da se straznja vrata od prtljaznika ako se jako ne lupe ponekad ne zatvore (ne skoljocnu) u potpunoisti pa se tokom voznje i prelaskom prkeo neravnina i lezecih policajaca osjeti odnosno cuje kako vrata prtljaznika nisu dobro zatvorena. Zna biti iritantno.


Manji kvarovi: pomicanje retrovizora je kako bi se reklo pokvareno odnosno desni retrovizor kad se mice s njime se mice i lijevi retrovizor pa je onda potrebno lijevo posebno namjestavat.


Veći kvarovi: nista zasad.


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Nista!

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Bmw 3 coupe xd

Zaključak

Pozitivno: Udobnost sjedala,Potrosnja, boja , moderan dizajn

Negativno: 105>140 konja, veci prtljaznik, vrata prtljaznika

UKUPNA OCJENA 8/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: