Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(68 votes, average 3.13 out of 5)
Autor Dado   
{multithumb}

Opel Astra 1.4 i 16v

Osnovni podaci
Godište: 2008
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 60kw
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: N-joy
Dimenzija felgi: 15"
Koliko dugo je vožen: 1 godinu
Broj prijeđenih km: 20000
mt_gallery:OPEL ASTRA 1.4 TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Auto je kupljen potpuno nov kod ovlastenog distributera.Razmisljao sam izmedju klase Ford Focus,Citroen C3 i Astre.Astra je presudila jer poznajem njihove motore jos i njihovu trajnost.Uslugom prodavača sam jako zadovoljan,nije bilo nikakvih teškoća,Astra je naručena i za mjesec dana je stigla.

Korištenje, praktičnost

Budući da je to verija sa 5 vrata,i dosta sirokim medju osovinskim razmakom,auto daje iznimnu udobnost pri voznji.Upravljač mu je poprilično lagan,a mjenjač i ručica mjenjača je dosta precizna i kratkog hoda.Moram priznati da mi je žao što nismo uzeli 1.6 litreni motor snage 115 konja koji bi bio više nego dovoljan za ovakvu limuzinu i s lakoćom bi ju pokretao.Motor od 1.4 litre sa 92 konja jednostavno je ponekad preslab za gradsku voznju.Ali sto se gradske voznje tiče,zadovoljit će bilo čiju potrebu.Izuzetno je tih i miran.Sa opremom koju sam dobio kompletan interijer je u boji automobila sto razbija klasičnu opelovu monotonost,koristi se jako puno kromiranih efekata.Nekome to odgovara,a nekome ne.. ima dosta pretinaca,i vrlo prakticnu centralnu konzolu u koju možete smjestiti podosta stvari,pa čak i bocu od 1l vode.Vozio sam 4 puta rutu Zagreb- Dubrovnik i auto se tu pokazao zašto je najtraženiji u svojoj klasi.Prosječna potrošnja starom cestom sa upaljenom klimom bila je 5,9 litara,dok bez klime ide i do 5.5 sto znači da s jednim spremnikom prođete gotovo 800 km.Danas mi se to čini jako dobrim jer auto uopce pritome nisam štedio.ali niti prelazio 140km/h po autocesti.
Prtljažnik mu je solidan,što znači da stanu komotno 3 oveće putne torbe. I 4 osobe da se ne gužvaju.

Troškovi

Budući da sam opisao stvarnu potrošnju na autocesti,moram reći da s klimom ova Astra te snage troši oko 9.7 litara u gradu,a 1.6 litreni motor u gradu troši 9.9 litara i nešto je agresivniji pa ga je lakse voziti.Trošak prvog servisa je prihvatljiv i opel ga daje svakih 20 tisuca,a kod nekih automobila i na 30 tisuca kilometara.Cuo sam dosta prituzbi za servis Auto Will-a međutim nisam dosada imao nikakvih problema s njima.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Kvaliteta izrade u smislu ulozeno dobiveno je fascinantna.Za taj novac koji platite kad kupujete automobil,dobijete dobro utegnutu plastiku,i finu zavrsnu obradu instrument tabli.Ali imam jednu primjedbu,dosta teško se odrzava interijer auta.Preciznije,interijer je polimer tj. ima i gumenih i plastičnih svojstava i kad pokušate namazati ga koje kakvim sredstvima loše ćete to uraditi.Jer neke djelove bolje a neke lošije upije,pa se čudno presijava i tako... Onda su mi u servisu rekli da je najbolje kupiti maramice za auto i od tad je sve super.


Manji kvarovi: Manjih kvarova nije bilo.


Veći kvarovi: Većih kvarova nema,ali i da bude auto je u garanciji 5 godina.3 + 2 dokupljene godine - nije loša opcija onima koji ne žele previše razmišljati o kvarovima-


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Insignia - Opel

Zaključak

Pozitivno: Udobnost,prihvatljiva cijena - omjer uloženo dobiveno,dosta opreme

Negativno: Slabašan motor,povećana potrošnja u gradu

UKUPNA OCJENA 8/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: