Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(54 votes, average 3.17 out of 5)
Autor Oliver   
{multithumb}

BMW 318i 1.8

Osnovni podaci
Godište: 2000
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 118ks
Mjenjač: Ručni
Dimenzija felgi: 225/50 16"
Koliko dugo je vožen: 9 godina
Broj prijeđenih km: 94000km
mt_gallery:BMW 318i TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Auto smo kupili novo u 7.mj 2000god.BMW 3 je bio naš izbor prvenstveno zbog markantnog i vječno atraktivnog izgleda,zatim zbog kvalitete i pouzdanosti,koja je zaista i potvrđena u ovih 9 godina otkad auto i vozimo.Naime na autu su još original akumulator i brisači koji ne pokazuju nikakve naznake trošnosti.Eto same te dvije nazovimo sitnice dosta govore o kvaliteti izrade.No ni tu nije sve savršeno jer se loša pokazala kvaliteta izrade materijala srednjeg mosta od plastike(gdje stoji ručna kočnica),jer pokazuju znakove trošnosti iako je auto maksimalno čuvan.Razlog može biti uporaba nekvalitetnih sredstava za čišćenje,ali tu sitnicu mogu navesti kao jedinu zamjerku u svih 9 godina otkad imamo auto.
Motor 1.8 je bio naš izbor iz više razloga.U usporedbi s prvim sljedećim benzinskim motorom po snazi(320i),jeftiniji je,manja je potrošnja i do 2 l/100km,jeftiniji je za održavati jer jači motor 320i ima 6 cilindara.A kad pogledamo po snazi,ubrzanju i max brzini razlike su minimalne,0.5s u ubrzanju,10ak km/h više max brine zaista nisu vrijedni većih davanja.Srce uvijek govori više cilindara i snage,al razum je na sreću kod nas ipak prevladao.

Korištenje, praktičnost

Osjećaj u vožnji je izniman,sve je savršeno pogođeno.Uspoređujući s ostalim autima koje sam vozio ovjes je odlično usklađen između sportskog i udobnog.Nadopunjuje se u obje karakteristike tako da je dobar i pri malo "oštrijoj" vožnji a opet po lošoj cesti se ne osjeti preveliko lupanje iako su na autu šire serijske gume(225).
Što se tiče motora-same pohvale,dokazani 1.8 litreni bmw-ov motor oznake M43ima dovoljno snage,ne može se reći u izobilju,ali normalnom vozaču sasvim dovoljno.Za više sportski orijentirane bi mogao reći da je snage malo,ali dok se vrti na visokim okretajima-ideee...Izbor bi tu ipak bio motor sa 190ks i više.
Preglednost pri vožnji unatrag je loša,ali u usporedbi s današnjim autima to je prosjek,većinom se vozi "na osjećaj".
Gepek je dovoljno velik srednjoj obitelji koja putuje na duže relacije,nama se još nije dogodilo da je ponestalo mjesta,što se pretinaca tiče,nema ih previše ali meni nije nikad bila potreba za 30 pretinaca u autu.
O vožnji...
Dobar je za duže relacije te ga mi u te svrhe i koristimo,udoban je,brz i stabilan.U gradu nema većih problema u manevriranju,za autoput možda nedostaje tempomat koji je bio dio dodatne opreme te ga na mom autu nema.

Troškovi

Stvarna potrošnja kombinirano ako se vozi umjereno i normalno je 8 litara.Problem je u gradu kad se potrošnja penje na 10 i više.Pri malo oštrijoj vožnji,forsiranju,pretjecanju,brzinama iznad 150 potrošnja je oko 9.Na otvorenoj cesti s maximalno opreznom nogom na gasu jednom smo postigli 7 litara te s rezervarom prešli više od 800 km,ali mislim da je to bila donja granica potrošnje.
Sad prije par tisuća kilometara smo napravili veliki servis koji dolazi u ovom intervalu,dakle izmjena ulja,svih filtera,zamjena dotrajalih vilica(kugla i krajnica) te još nekih sitnica,i servis nas je došao oko 1000E(sam svoj majstor servis sa kupljenim svim original djelovima i mjenjanim kod kuće).
Inače prije tog VELIKOG servisa samo redovita izmjena ulja svake godine,a nismo imali niti jednog kvara niti problema!
Da napomenem još nešto,auto je inače dobro očuvan,pažljivo vožen i redovito servisiran,stalno garažiran a vožen većinom na duljim relacijama,ukratko-mažen i pažen.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Tragovi trošnosti vide se samo na središnjoj konzoli gdje se nalazi ručna,moguće zbog agresivnih sredstava za čišćenje.
Nema nikakvih znakova potrošenosti niti ikakvih škripanja i šuškanja.


Manji kvarovi: Od manjih kvarova-zapeo je nosač desnog podizača prozora,vakuum pumpa,nosač filtera zraka,i 2 crijeva u bloku motora su proslinila tekućinu.Sve ukupno možda 500 kn troška.


Veći kvarovi: Nije bilo većih kvarova.


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

320d

Zaključak

Pozitivno: pouzdanost,kvaliteta,dobro podešen ovjes,stabilnost,motor

Negativno: skupi original djelovi i servisne usluge

UKUPNA OCJENA 9/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: