Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(27 votes, average 3.48 out of 5)
Autor Igor Stanic   
{multithumb}

Škoda Octavia Karavan 1.9. TDI

Osnovni podaci
Godište: 2008
Tip motora: Diesel
Snaga motora: 105 KS
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: Elegance
Dimenzija felgi: R16
Koliko dugo je vožen: 15mjeseci
Broj prijeđenih km: 55000
mt_gallery:Škoda Octavia Karavan 1.9 TDI TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Auto je kupljen nov.Razlozi odabira su izuzetno ekonomičan motor, te veliki prtljžnik.Auto ima mnoštvo pregrada i predvidjen je za one kojima je potrebno dosta prostora, a pri tom zele da imaju auto koje je i dovoljno udobno, snažno.Postojale su i druge opcije prilikom kupovine auta(opel zafira, peugeot 407) ali su otpale zbog odredjenih "nedostataka".Pod nedostacima se podrazumjeva nešto manji prtljažnik te nešto veća potrošnja, kao i veća cijena za isti paket opreme.

Korištenje, praktičnost

Motor u autu dovoljno je snažan, startan.Uglavnom na račun motora koji se inače koristi i u Golf V, idu sve pohvale.Jedini problem je nešto veća buka unutar auta prilikom većih obrtaja, ali u suštini to nije ništa što se blagim pojačavanjem MP3 playera ne može rješiti.Praktičnost gepeka je izuzetna, ima mrežu i predvidjen prostor za duže predmete(rupu u zadnjoj klupi koja se lako otvara tako da bez problema mogu ući i skije i slične stvari)Pretinaca ima svugde, tako da se stvara osjećaj da je svaki centimetar prostora iskorišten, to je ono što ovo auto izdvaja od ostalih u klasi(primjera radi peugeot 407karavan ima u gepeku prostora tek onoliko koliko limuzina Škoda oktavia ima, a pričamo o odnosu limuzine i karavana)Nikakve zamjerke nemam na gradsku niti bilo koju drugu vožnju, jedino auto što treba istaći je da karavan i nije baš auto koje bi volio parkirati u uskim gradskim ulicama, ali s obzirom na dobru preglednost dosad nisam imao nekih problema.U prospektima piše da auto može ići do 192km/h,iako se nisam usudio dovoditi ga do te granice,mada sam čuo priče da može još brže, no to sve ostaje na pričama.

Troškovi

Ukoliko gledam stvarnu potrošnju na board computeru piše da je 5.6l/100km. No nerijetko mi se dešavalo dok sam putovao na duže relacije bilo autoput ili samo obična cesta da potrošnja bude 4.4-4.7l/100km.Kad sam se sabirao kilometražu i koliko sam točio(a to sam radio samo par puta) prosečno je bilo nešto manje od 5.5 litara.Ukoliko je u pitanju gradska vožnja 6.5l je neka prosječna vrijednost.Usluga servisa,dostupnost djelova i ostalo vezano za servis je na izuzetno visokom nivou.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Instrumeni nisu izlizani, armatura ne škripi preko neravnina, a tragovi korištenja,postoje mali tragovi na laku, što je posledica sitnih kamenčića na putu i ništa više


Manji kvarovi: Od manjih kvarova samo izdvajam jedan: lijevo prednje svjetlo je tokom prvih pola godine dva puta mjenjano,cijena svjetla je bila 10eura,i pored redovnih servisa to je sve što je u auto ulagano.


Veći kvarovi: Većih kvarova nije bilo, iako u servisu kažu da svaka Škoda Octavia napravljena posle 10.08.2008. ima besplatan call centar u slučaju nekih kvarova, nazoveš oni dodju srede kvar, ukoliko nije moguće na licu mjesta odvezu ga a vama su dužni platiti nekakav smještaj do sledećeg dana dok ne srede auto.


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Nikakvih prerada nije bilo.

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Škoda Octavia 1.9.TDI sa senzorima u opremi i zatamnjenim staklima.

Zaključak

Pozitivno: štedljiv i pouzdan motor, velik prtljažnik, puno prostora

Negativno: buka pri većem broju obrtaja

UKUPNA OCJENA 10/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: