Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(31 votes, average 3.00 out of 5)
Autor Ivan   
{multithumb}

Peugeot 1007 1.6 16v 2-Tronic

Osnovni podaci
Godište: 2007
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 81kw/108 KS
Mjenjač: Automatik
Paket opreme: Sporty
Dimenzija felgi: 195/50 R16x6,5J
Koliko dugo je vožen: 2,5 g.
Broj prijeđenih km: 61000
mt_gallery:Peugeot 1007 1.6 TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Nakon nesreće koju je svojom nepažnjom skrivio vozač kamiona miješalice i uništio mi 206icu 1.4 (75ks, 150tkm,vozio 7 g. ) odlučio sam se na kupnju novog Peugeota jer sam bio zadovoljan svim automobilima francuskog proizvođača voženim do tada. Nije mi potreban veliki auto tako da sam se odlučio na 1007 s robotiziranim ručnim mjenjačem kao idealnu kombinaciju za moje trenutne potrebe pretežno vožnje po Zagrebu, s ponekim odlaskom na duže relacije.

Prodavači u Peugeotu Auto Maksimir su bili ljubazni i za svaku pohvalu. Razmišljao sam još o modelu 207, ali su me karakteristike 1007 privukle radi kombinacije motora i poluautomatskog mjenjača koje u to vrijeme nije bilo moguće naručiti u 207. Auto sam naručio krajem 2 mj. 2007. prvu registracija napravio 15.05.2007 g.

Korištenje, praktičnost

Na početku korištenja ovog automobila malo mi je bio neobičan položaj sjedenja u automobilu i navikavanje na 2-Tronic mjenjač, ali nakon dan-dva vožnje našao sam pravi položaj za sjedenje, koji je radi iskorištavanja visine auta malo povišen i treba biti bliže volanu. Naravno namještanje visine (i dubine) volana i sjedala omogućuju pronalaženje najboljeg i najudobnijeg položaj za vožnju, tako da sam se ja sa svojih 192cm visine udobno smjestio i iza mene na zadnjim sjedalima ostaje dovoljno mjesta za sjedenje osobe prosječne visine. Mali izvana, velik iznutra...

Nakon prvih 1000km razrade motora, počeo sam ga voziti kako se i treba voziti mali automobil s atmosferskim motorom zapremnine 1600 ccm, iznad 4000 o/min. Motor pruža dovoljno snage da bez većih problema dostignete 100km/h za 11.6 sec (tvor.podaci) i max brzinu od 190km/h. S obzirom na malo veću masu vozila od 1200kg uzrokovanu ugradnjom elemenata s visokim stupnjem aktivne i pasivne sigurnosti (5*/36 bodova EuroNCAP) i masom električno pokretanih kliznih bočnih vrata, taj motor (najjači u ponudi) po mom mišljenju je jedini logičan odabir prilikom kupnje ovog automobila.

U ovoj opremi automobil dolazi serijski s gumama 195/50 r16 koje pružaju odličan osjećaj u vožnji, ali naravno radi toga i malog međuosovinskog razmaka automobil malo gubi na udobnosti. Ovjes pruža odlično prijanjanje prilikom vožnje s obzirom ma mali trag kotača i visinu automobila, a zaustavljanje dobro obavljaju diskovi na sva 4 kotača, samoventilirajući na prednjim. Udobnost po dobrim prometnicama je odlična, po lošim osjetno lošija ako se ne pazi na rupe, ležeće policajce itd. 1007 ja serijski opremljen ABS, a ESP se može nadoplatiti.

Automobil je praktičan, pogotovo za potrebe vožnje po gradu jer nudi puno prostora za vozača i suvozača, a radi olakšanog rukovanja, prtljažnik malih dimenzija moguće je kliznim pomicanjem stražnjih sjedala prema naprijed povećati za nekoliko sekundi. Spuštanjem zadnjih sjedala može se prema potrebi dobiti prtljažni prostor veličine 1m3. Brojni pretinci u automobilu daju dovoljno prostora za spremanje raznih sitnica, a rezervni kotač (14") je smješten u košari ispod prtljažnika. Na zadnjim sjedalima ima dovoljno prostora za prijevoz djece odnosno odraslih osoba na manjim relacijama.

Dimenzije (d/š/v 3731/1662/1666mm) ga čini idealnim automobilom za parkiranje na uskim gradskim parkiralištima čemu pridonose bočna klizna vrata koja, otvorena, prelaze širinu vanjskih retrovizora za 1 cm. Velike staklene površine ga čine jako preglednim za vožnju i parkiranje.

Sjedala su udobna i prilikom dužih putovanja, a držanju vozača i suvozača pomažu bočne stranice prilagođene i za malo agresivniju vožnju.

Vožnja po gradu je jednostavna čemu pridonose dimenzije, agilnost, dobar servo upravljač, dobre kočnice i naravno 2-tronic mjenjač koji u svom automatskom modu prilikom sporije vožnje daje udobnost automatskog mjenjača, dok prilikom brže vožnje i izraženog i pomalo neugodnog trzanja prednost dajem ručnom mijenjanju stupnjeva prijenosa. Pomakom ručice mjenjača naprijed (+) odnosno nazad (-) i laganim puštanjem gasa omogućena je puno ugodnija vožnja koja zahtjeva češću promjenu stupnjeva prijenosa. Istu radnju je moguće obaviti putem ručica (+/-) smještenih iza volana i tako uvijek imati dvije ruke na volanu, korištenje ručica je moguće i u automatskom modu. Na autoputu se osjeti potreba za 6 stupnjem prijenosa, a otvorena cesta daje najbolje omjere uživanja u vožnji i potrošnji.

Troškovi

S obzirom da potrošnja dosta ovisi o navikama vozača, a moje su za rezultate male potrošnju loše, prosječna potrošnja po gradu je 10-11 litara 98-oktanskog benzina, na autoputu pri brzini od 130 km/h je 8 L, a na otvorenoj cesti pri brzini 90km/h je oko 6 L/100km. Motor nije izrazito štedljiv, ali potrošnja je očekivana s obzirom na gabarite i oblik vozila.

Troškovi održavanja nisu bili visoki u ovlaštenom servisu dok je trajala garancija, a nakon isteka garancije se može dosta uštedjeti ako se potrošni materijal (ulje, kočnice, svjećice...) ne kupuje u ovlaštenom servisu. Zamjenski dijelovi iste ili čak bolje kvalitete se mogu nabaviti uz znatnu uštedu i malo truda.

Nisam imao većih problema prilikom servisiranja vozila u garanciji i svi mali nedostatci su popravljeni bez problema. Stručnost u Auto Maksimiru je na zadovoljavajućoj razini i usluga održavanja vozila do sada je prolazila bez problema.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Nakon 2,5g i 60tkm na vozačkom sjedalu je malo izlizana tkanina i armatura malo škripi prilikom prelaska preko neravnina. Klizna vrata nisu stvarala nikakve probleme, kožni volan nema nikakve tragove korištenja, a plastika u unutrašnjosti osim ponekog "cvrčka" je odlične kvalitete i ne pokazuje nikakve znakove korištenja.


Manji kvarovi: Nadogradnja softvera radi otežanog hladnog paljenja. Popravljeno bez problema u garanciji. Manji nedostatci popravljeni u garantnom roku.


Veći kvarovi: Zamjena kvačila u garanciji. Nije čest slučaj po mojim informacijama.


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Promijenjen filter zraka s odgovarajućim (BMC) panel filterom s boljim protokom zraka i ljetni set guma stavljen na OZ Superturismo wrc felge 16x7 dimenzija guma 205/45

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Peugeot 3008, sve starije modele Peugeota : )-

Zaključak

Pozitivno: neobičan izgled, udobnost veće klase, ponašanje u vožnji

Negativno: nedostatak 6 stupnja prijenosa, neki zvukovi unutrašnjosti, potrošnja

UKUPNA OCJENA 8/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: