Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(34 votes, average 3.24 out of 5)
Autor Igor   
{multithumb}

Opel Vectra b 2.0 di

Osnovni podaci
Godište: 1998
Tip motora: Diesel
Snaga motora: 67 kw
Mjenjač: Ručni
Dimenzija felgi: 15'
Koliko dugo je vožen: 2 godine
Broj prijeđenih km: 184000
mt_gallery:Opel Vectra TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Kupio sam automobil rabljen, jer se pojavio kao prilika, za iznimnu cijenu. Najviše me privukla duljina auta te njegovi krovni nosači jer ga koristim kao službeni, te njime prevozim cijevi za svoju tvrtku. Zadovoljan sam uslugom prodavača, koji je čak dao i dvogodišnju garanciju koja je poslužila tijekom jednog manjeg kvara. Nisam razmišljao o nijednom drugom modelu.

Korištenje, praktičnost

Ovjes je njemački tvrd, ali dobro upija neravnine te daje osjećaj čvrstoće. Motor nije dovoljno snažan, sa svojih osamdesetak konja, ali se čini mnogo snažniji zbog dobro odmjerenih stupnjeva prijenosa koji vas ne tjeraju na vožnju u višim okretajima. Preglednost je iznenađujuće dobra, zbog velikih staklenih površina, gepek je dovoljno velik, iako ne najveći u klasi, dovoljan za prtljagu tri osobe za tjedan dana. Nema pretinaca ispod radio uređaja. što je malo iritantno, ali ima držače za čaše, koji, iako su zgodan detalj, nisu baš korisni. Primaju samo čaše, a ne boce od 0,5 litre pa postoji rizik prolijevanja. Vožnja po gradu je ugodna, isto kao i na otvorenoj cesti, ali na autoputu ostaje bez daha iznad cca 140 km/h, gdje se ubrzanje do krajnje brzine od 185 km/h čini kao agonija.

Troškovi

Potrošnja u gradu je oko sedam litara, ljeti s klima uređajem upaljenim do osam, a na otvorenoj cesti oko 5 litara. Redovno održavanje obavljam u ovlaštenom servisu, i cijene su prihvatljive, jer jedna izmjena filtera, promjena ulja, te promjena disk pločica iznosi 870 kn. Usluga servisa, te dostupnost dijelova je izvrsna jer dijeli većinu dijelova sa ostalim opelovim modelima, a i cijene su relativno niske, te postoji velika mogućnost da ćete baš dio koji tražite naći na jednom od auto otpada, što vam cijenu umanjuje za više od 50%. Toplo preporučam onaj na čulinečkoj cesti, gdje uvijek imaju apsolutno sve dijelove za ovaj model.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Tragovi korištenja se najviše vide na ručicama vrata, koja su boljka na svakom opelu u kojem sam se dosad vozio. Mekana plastika popuca, i izgleda ružno. Instrumenti se nisu izlizali, papučice su kao nove, a i volan, na kojem se još izvrsno vide ''točkice''. Pri prelasku neravnina, isto kao i pri stajanju u leru, čuje se lagano škripanje 12 godina stare plastike izlagane suncu i vibracijama brektavog dizelaša.


Manji kvarovi: Zamjena brave centralnog zaključavanja, 300 kn, puknuće jedne od cijevi na klima uređaju, 400 kn. Oba dijela je pokrila garancija prodavatelja.


Veći kvarovi: Nema.


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Nisam, to smatram nepotrebnim, jer je automobil ljepši u originalu. Čast iznimkama, naravno.

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Opel vectra c, karavan.

Zaključak

Pozitivno: Veličina, praktičnost, niska potrošnja, pouzdanost, jednostavnost izrade te preglednost.

Negativno: Buka motora, škripanje plastike, jeftina plastika, manjak snage.

UKUPNA OCJENA 7/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: