Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(48 votes, average 3.42 out of 5)
Autor Martin   
{multithumb}

Toyota Corolla AE86 1600 GT

Osnovni podaci
Godište: 1983
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 126 ks
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: GT
Dimenzija felgi: 205/50 R15
Koliko dugo je vožen: 2 godine
Broj prijeđenih km: 220 000
mt_gallery:TOYOTA CORROLA 1600 GT TEST - Uzima dah i nakon 26 godina
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Riječ je o Toyoti Corolli AE86 1600 GT, poznat kao Hachi-roku(86). Auto je kupljen rabljeni prije dvije godine. Razlog je bio jednostavan, pogon na zadnje kotače, preko 120 konjskih snaga, sa blokadom diferencijala i težinom ispod 900 kg, savršeno!!! A i broj komada u Hrvatskoj, može se nabrojati na prste. Izgled automobila je veoma atraktivan, jednostavne linije, uz laganu dozu agresivnosti. Automobil ispred svog vremena.

Korištenje, praktičnost

Ako mislite sjesti za volan ovog automobila, nađite prazno parkiralište, natočite gorivo i lagano upoznajte automobil.
Ovjes na testiranom modelu je podesiv po visini i tvrdoći. Iako, kao da vas svaki `ležeći policajac` okrzne po nogama, ne možete proći preko nekih od njih, ne možete se popeti na rinzol... nebitno... auto nije za ići na tržnicu po voće i povrće. Auto je stvoren za jedno i samo jedno, napunite ga gorivom, obucite pripadajuće odijelo, navucite rukavice, stavite kacigu, pripremite par rezervnih guma i krenite u avanturu. Monte Carlo, Kenya, Švedska... sve je moguće... Svaka cesta postaje pista, svaki zavoj izazov. O udobnosti netreba puno pričati, bolovi u kralježnici, bolovi u rukama, noge ne osjećate, bubrežni kamenac je nestao, lakši potres mozga, znojenje i gubitak kilograma. Sve su to simptomi nakon jednog uzbudljivog dana u ovoj legendi. Ali sve to pada u zaborav nakon prvih deset sekundi na cesti, dok krotite neukrotivu zvijer. Prtljažni prostor je pretvoren u pokretnu garažu. set guma, alat, vatrogasni aparat, dizalica, termosica, deka... nikad neznate što vas čeka.

Troškovi

Potrošnja se kreće od 9-12 litara. Ovisno o težini vaše noge... Kod nas je slučaj bio 10-11 litara, jer okretaji su rijetko padali ispod 6000 o/min. Čudno zar ne... večina dizelskih motora niti neznaju za taj broj.
Dostupnost rezervnim dijelovima je skoro jednaka nuli. Kupovina preko interneta, naručivanje raznih dijelova iz svih krajeva svijeta je neophodna.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Uz zvuk motora koji je sličan polijetanju MIG-a, škripu guma koja je konstantna, lagani plamen iz ispušne cijevi, uz pucanj, poput magnuma 357 u zatvorenoj prostoriji od 2m kvadratna... Mislim da dalje nemoramo objašnjavati.
Gume su "nestale", lamela je već napola potrošena, kočnice su još boje vulkanske lave...


Manji kvarovi: Kvarova nema, začudo. Osim potrošnog materijala, auto je nepoderiv. Uz odgovarajuće održavanje, nespavanje, jer ste noć proveli u zagrljaju sa kardanom i mjenjačem, auto vam postaje dio obitelji. Odan, poslušan, nezamjenjiv!


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

D2 podesiv ovjes, hidraulična ručna, duboki 300 mm volan marke MOMO, Toora sic, poliurethanski seleni, Konig 14" felge, teflonski lajtunzi, razna pojačanja i mnogo, mnogo toga

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Nissan Skyline GTR

Zaključak

Pozitivno: Vozljivost, pouzdanost, zadovoljstvo

Negativno: Nedostatak dijelova u RH

UKUPNA OCJENA 10/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: