Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(30 votes, average 3.60 out of 5)
Autor Martin   
{multithumb}

Suzuki Swift GTi 1.3 Gti

Osnovni podaci
Godište: 1987
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 103ks
Mjenjač: Ručni
Dimenzija felgi: 185/50 R15
Koliko dugo je vožen: Kod mene je 1 godinu
Broj prijeđenih km: ukupno 200 000
mt_gallery:SUZUKI SWIFT GTI TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Znate što je jednorog? Suzuki Swift GTi MK1, dakle prva serija Swifta, i to najjači GTi model. Sa G13B motorom koji je više manje identičan MK2 modelu. Razlike su na usisu, te nekim sitnim dijelovima poput bobine,kutije filtera zraka, itd. U našim se krajevima proslavio tek devedesetih i to MK2 model, za prvi model nije se niti znalo. Motor snage 103 ks na težini od 750kg je jako impresivna. Večina ih je kasnije uvezena iz Europskih zemalja. Pod večina mislim na vjerovatno svih 10-ak komada u RH. koliko je poznato... Razlog kupovine je jednostavan, jako je rijedak, uzbudljiv, atraktivan.
Automobil je već bio restauriran prije par godina, no došlo je vrijeme da dođe doktorima u ruke. Automobil je raskopan do zadnje šarafa, pregledan, obnovljen i stavljen u originalno stanje uz par sitnica.

Korištenje, praktičnost

Automobil je veoma udoban, prava gradska jurilica. Ovjes je dovoljno tvrd da zadrži automobil na cesti kod povremnih "ispada" isprovociranih od strane drugih vozača, tj. popularne vožnje na "guzici" sa dorađenim golfom koji nosi oznaku V12 i slično. A opet udoban za gradsku vožnju. Preglednost automobila je izvrsna, mali uski štokovi, te velika stakla stvaraju dojam da ste na motociklu, a ne u automobilu. Prestrojavanje preko tri trake postaje šala.
Parkiranje ne predstavlja nikakav problem, no u našem slučaju malo smo se parkirali, jer kad sjednete za volan ove jurilice, niti ne pomišljate na stajanje, usporavanje, a kamoli da ga ostavite samog na nekoj vlažnoj i zmazanoj cesti.

Troškovi

Potrošnja se kretala između 7-9 litara. Troškovi održavanja su relativno niski, no kod kupovine limarijskih dijelova, te nekih večih dijelova tipa hladnjak rashladne tekučine, kupovina postaje nemoguća. Dijelova nema do Japana. I pitanje dali ih ima uopće, složit automobil u izvrsno stanje je izazov. Stoga svako oštečenje ovog automobila je jako skupo. Pa pokazivanje što auto sve može ostaje više manje na riječima.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Unutrašnjost je jako uredna, jednostavna i dosta kvalitetna. Škripanje plastike se čuje tu i tamo, jer težina od 750 kg nije slučajna. Auto je dosta žilav, ali kod opterečenja karoserija malo radi, pa to dovodi do trenja između plastika i metala. Pouzdanost auto je jako visoka. Kod kvalitetnog održavanja automobila, redovnog servisa, kojeg možete napraviti i sami kod kuće, jer automobil nije natrpan raznim novotarijama, više, manje sve je mehanički upravljano osim direktnog ubrizgavanja, automobil vam postaje dijete. Nevino, nepokvarljivo, predivno...


Manji kvarovi: Osim vremenski ishabanih dijelova, tipa brtve bregaste osovine, krajnika, lagera na kotaču, nije bilo većih kvarova. Morate znati da je automobil star 22 godine, a mi smo već 4. vlasnik.


Veći kvarovi: Nije bilo za sada...


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Pojačanje muldi nissan skyline R32
Samco silikonska crijeva
Felge Alu 15" sa Corolle AE86
Štelajući Panhard
Poliuretanski svi seleni
KYB plinski amortizeri

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Svakako neka Japanska ikona osamdesetih

Zaključak

Pozitivno: Pouzdanost, jednostavnost, unikatnost

Negativno: Nedostatak rezervnih dijelova

UKUPNA OCJENA 10/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: