Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(40 votes, average 3.08 out of 5)
Autor Neno   
{multithumb}

Volvo V40 1.9 DI

Osnovni podaci
Godište: 2001
Tip motora: Diesel
Snaga motora: 75 Kw
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: Momentum
Dimenzija felgi: 205/50/16-Ljeto 185/65/15-Zima
Koliko dugo je vožen: skoro 4 godine i još uvijek ga vozim
Broj prijeđenih km: 175 000
mt_gallery:Volvo V40 1.9 D TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Auto sam kupio rabljeni u salonu rabljenih vozila.Kada mi se dijete rodilo morao sam Astru F zamijeniti za neki veći automobil.Stoga sam krenuo u potragu.Gledao sam sve i svašta: Ford Galaxy,Sharan,Zafira,Kia Carnival.Kada sam uočio da su to malo pre skupi auti za moj đep,morao sam tražiti neku alternativu,pa sam krenuo u potragu za nekim karavanom,Golf,Pasat,Astra,Stilo... I na kraju sam vidio Volvo V40 koji je siguran,donekle prostran i atraktivnog izglada,i odlučio se na kupnju njega na nagovor supruge.

Korištenje, praktičnost

Prije Volva sam vozio Astru F GSI,bila je spuštena pa i sami znate da je tvrd i neudoban ai ponajviše glasan a što mi je jako smetalo kad se dijete rodilo.Kad sam uzo volva razlika je bila nevjerojatna,udoban,velik,siguran i jako tih za razliku od remusa na astri.Jedino mi je žao što nisam mogao birati motor prilikom kupnje volva jer mi je malo na knap 102 ks naspram GSI-a.ali nema veze,prošla me volja za naganjanjem od kad sam dobio sina.Karavan ko karavan prostran,dug,pegledan ali nebi falilo da ima još malo mijesta u gepeku,a što se tiče pretinaca,toga stvarno ne fali.Vožnja u gradu po malim i uskim ulicama tom autu uopće ne predstavlja problem,pošto ga vozi i moja supruga koja je friški vozač i nema nikakvih primjedbi u vezi preglednosti i parkiranja

Troškovi

Potrošnja ovog dizla je 7 lit u gradu a na otvorenoj se spusti na 5,6-5,8 lit.Što se tiče redovnog odtržavanja,jako sam se ugodno iznenadio,dijelovi i nisu tako pretjerano skupi(npr; svi dijelovi za veliki servis su iznosili 2000 kuna).Servise radim uglavnom sam a veće popravke mi radi prijatelj mehaničar s kojim sam jako zadaovoljan.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Tragova korištenja skoro i nema jer se jako brinem o autu,nakon prijeđenih 170 000 kilometara nema vidljive istrošenosti ručica,gumbića,mjenjača,jedino papučice gasa,kočnice i kuplunga i poderan tepih pod nogama kod papučice kuplunga.Cvrčaka i ostalih zvukova u automobilu nema jedino kaj zna cviljakat je rezervni kotač u gepeku,a na njega sam već imun.


Manji kvarovi: Imao sam manjih kvarova; regulator ventilatora kabine,zablokirala čeljust na disku zadnjeg kotača,i zamjenjene prednje šalice amotizera.


Veći kvarovi: Do sada nisam imao većih kvarova jedino što me sad čeka zamjena kuplunga i amortizera


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Kad sam kupio auto dobio sam čelične felge,pa sam kupio 16" OZ GEMINI alu felge.Stavio otraga parking senzore,Napred maglenke,i cijela armatura s pratećim gumbićima više ne svijetli zeleno nego plavo (led diode)

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

VOLVO XC70 ili S60

Zaključak

Pozitivno: Udoban,siguran,izgledom atraktivan

Negativno: skoro ih i nema

UKUPNA OCJENA 8/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: