Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(23 votes, average 2.87 out of 5)
Autor ivan   
{multithumb}

Honda FRV 2.2. cdti

Osnovni podaci
Godište: 2009
Tip motora: Diesel
Snaga motora: 140ks
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: comfort
Koliko dugo je vožen: tjedan dana
Broj prijeđenih km: 26000km
mt_gallery:Honda FRV 2.2 CDTI TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Auto sam dobio kao zamjenski auto od Honde. Prije njega sam, također za zamjenu, vozio isti model samo sa benzinskim motorom, čiju recenziju također možete pročitati na www.testvoznja.net. Inače nisam sklon vožnji jednovolumena i oni nikako nisu moj izbor, radije biram karavane, jer jednovolumeni obično lošije leže na cesti, viša im je potrošnja, a užitak vožnje ravan vožnji kombija. Također vrlo bitna stvar je da je auto u dimenzijama kompaktne klase i vrlo ga je lako parkirati po gradu, a ima dosta veliki prtljažnik i 6 sjedala.

Korištenje, praktičnost

Kod ovog jednovolumena već sam start donosi oduševljenje. Motor vuće živahno već od 1800 O/min i veseli se sve do 5000 O/min iako se radi o dizel varijanti. Najbolja iskoristivost je između 2000-4000 O/min, prije i poslije okretni moment značajno pada. U odnosu na benzinski model, koji je za gradsku vožnju puno ugodniji, dizel fascinira na otvorenoj cesti i autoputevima jer lagano hvata brzine do 180km/h, a može ga se natjerati i do 190km/h što mi sa benzinskim motorom gotovo nikada nije uspjelo. Nažalost to ima i svoju lošiju stranu, a ta je da pri niskim brzinama, u režimu stani kreni po gradu, dizel djeluje puno nervoznije i teže je dozirati gas. Također razlika između oba modela je oko 150kg i veća težina dizel motora se osjeti u komforu vožnje. Volan je bitno teži, ovjes je krući, selen blokovi su tvrđi i cjelokupan dojam je puno neuglađeniji, no još uvijek puno bolji od konkurencije (prvenstveno mislim na francuske i japanske monovolumene). Šasija i ovijes su vrlo vrlo dobri, no dizelski model nije toliko neutralan kao benzinski i prilikom brzih prolaska dugih zavoja auto vidljivo podupravlja, no čak i poprečne neravnine ga ne izbacuju iz putanje i uglavno vrlo dobro "pegla" cestu. Izrazita funkcionalnost putničkog prostora je odlična, no ergonomija je za više vozaće (ja imam 189cm) pomalo "japanska" - sjedeće površine su dosta kratke, sjedalo vozaća u najnižoj i najdaljoj poziciji je meni vrlo granična i rado bih da mogu pomaknuti sjedalo još malo unatrag. Benzinski model koji sam vozio imao je sve moguće od opreme i nikako ne bih preporučio kožu u ovom autu; prvo zato jer je tkanina izuzteno kvalitetna i ugodna, a potom što grijanje isključivo prednjih sjedala radi bitno sporije i lošije u odnosu na njemačku konkurenciju, naime da bi se sjedala zagrijala potrebno je cca 5 minuta dok "nijemci" to naprave za 20 tak sekundi. Auto je vrlo pregledan, no potrebno je navikavanje na zadnji vjetrobran jer je zavinut pa iskrivljuje sliku na način da izdužuje aute pa gotovo svi izgledaju u retrovizoru kao fiat multipla.

Troškovi

Potrošnja se kretala oko 8 litara, sa brzim vremenskim prosjecima. Posjete servisu i ostale troškove nisam imao tako da to ne mogu komentirati

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Vrlo kvalitetni i lijepi materijali trebai bi garantirati solidnost do kraja uporabnog vijeka ovog vozila


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Zaključak

Pozitivno: osječaj vožnje

Negativno: automatika nema u ponudi

UKUPNA OCJENA 8/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: