Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(57 votes, average 3.65 out of 5)
Autor Ivan   
{multithumb}

Toyota Corolla 1,6 VVTI

Osnovni podaci
Godište: 2005.
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 110ks
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: Luna
Koliko dugo je vožen: 1 godinu
Broj prijeđenih km: 60000
mt_gallery:Toyota Corolla 1.6 VVT TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Auto sam kupio rabljenog u izvrsnom stanju s malo prijeđenih kilometara i redovito servisiranog u ovlaštenom servisu. Inače auto je kupljen u salonu Auto Bačić gdje je i servisiran. Inače taj salon treba izbjegavati u širokom luku kako kod kupovine auta tako i kod servisiranja.bahate neznalice koje samo gledaju kako vas opelješiti kad proše garancija. Puno pouzdaniji su Šavora i Futura.

Korištenje, praktičnost

Auto je izvrstan za voziti, unutrašnjost je dosta prostrana pa i visoki će naći dovoljno mjesta jer je sjedalo i volan podesiv. u unutrašnjost se vidi da je to toyota i materijali su stvarno kvalitetni i iako auto skoro ima 5 g iznutra je kao nov.
Ipak auto nije savršen. Po meni mjenjač je tvrd i ponekad neprecizan, isto tako tvrd je kuplung i to mi je bolje riješeno u nekim mojim prijašnjim autima. Izgleda da sam imao peh i naletio na auto koji ima serijsku pogrešku pa pri oko 150kmh sa šajbe dolazi nekakav čudan zviždeći zvuk.također nebi škodilo da je i sjedalo malo dulje. Motor 1,6 je dovoljan al daleko od toga da je auto najbrži na startu, al kada se zalaufa ide super,također iznad 150kmh je bučan.Moj ima opremu Luna, samo što mi fali tempomat.

Troškovi

Auto na auto cesti pri prosjeku od 140kmh troši 7-7,5L, a u gradu oko 8-8,5L.
Troškovi održavanja u ovlaštenom servisu su dosta visoki i kreću se oko 1200-1500kn ako se mijenjaju dijelovi prema planu održavanju. Inače auto čim prestane garancija treba voziti neovlaštenom dobrom majstoru jer je cijena skoro pa duplo niža. Naravno dobrog treba i naći, npr. Zoran i Interparts u Zagrebu. Od ovlaštenih servisera preporuka za Šavoru i Fuuturu jedino što su oni van zagreba, u Koprivnici i Varaždinu. Izbjegavati sve ovl. servise u Zagrebu a posebno Bačića. rezervnih dijelova ima u više dućana koji su većinom dobri iako treba paziti koju marku uzimate jer postoje velike razlike. Dobri dućani: Gregurek,Pegas, Interparts,Intercars, Bonec.prema vlastitom iskustvu corola ima problem da kočnicama. Koč. pločice izdrže oko 50000km, a prema iskustvu drugih diskovi isto odlaze relativno brzo tako da i te troškove treba uzeti u obzir.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Armatura je vrlo kvalitetna, sjedala su vrlo udobna.auto nakon 5 g iznutra,a i izvana izgleda jako dobro.Naravno auto je i dobro održavan.


Manji kvarovi: Kočione pločice i pumpa vode mijenjani na 50000km.
Ostalo prema planu održavanja auta.


Veći kvarovi: Nema


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Zaključak

Pozitivno: kvaliteta,pouzdanost,prostranost i udobnost

Negativno: auto je dobar al nije savršen

UKUPNA OCJENA 8/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: