Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(30 votes, average 2.90 out of 5)
Autor Vedran   
{multithumb}

VW Polo 1,4

Osnovni podaci
Godište: 2001
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 44/60
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: Comfortline
Dimenzija felgi: 185/65/R13
Koliko dugo je vožen: 9 godina
Broj prijeđenih km: 70.000
mt_gallery:VW POLO 1.4 TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Majka i ja kupili smo novog POLA 2001. godine. Automobil je u to doba bio među najskupljima na tržištu, ali kada se u njega sjelo niti jedan drugi se nije mogao mjeriti sa njime. Kako je išla priča...Kupovali smo automobil čitava 3 mjeseca, isprobali sve male aute koji su tada bili na tržištu osim POLA, jer je bilo opće poznato da je najskuplji pa nismo htjeli niti gubiti vrijeme na njega...no kada je majka sjela u njega komentar je vi: "To je to...ovaj mali tenk je ko od stjene odvaljen!"

Uslugom u AutoZubaku u Sesvetskom Kraljevcu smo bili izuzetno zadovoljni zbog nenametljivosti prodavačice. I tako, bez pretjerane priče, mali crveni POLO je završio u našem vlasništvu.

Korištenje, praktičnost

Automobil je sam po sebi oduševio još od prvog dana...naime, mali 1,4 motor, na papiru nejak, ali u praksi izuzetno poletan zbog kratko proračunatih stupnjeva, vrlo se lako još i dan danas nosi sa ubrzanim gradskim prometom. Na semaforma sam i dalje brži od nekih 10 i 20 KS jačih automobila (PRVOJERENO - protiv francuza! :)) Mali autić mi je bio izuzetan suputnik i na duljim putovanjima - do Augsburga i nazad do Munchena sa jednim rezervoarom - oko 800 km - za jedan mali benzinac starije koncepcije i nije loše, s obzirom da imam malo težu nogu na gasu. Isto tako, bez previše prigovaranja mališan postigne i 180 km/h (po brzinomjeru), a na nizbrdici je samo limitator na okretomjeru kraj :) (dakle i preko 200) - prosto nevjerojatno! :)

Što se tiće ovjesa, ugodno je podešen prvenstveno za gradsku vožnju, tiho upija neravnine i ne trese se previše. Gepek je dovoljno velik (za dvoje ljudi) iako se i nas 4 odlučilo ići na more na mjesec dana...stvari za 4 muškarca - gajba pive i nekoliko ruksaka - sve je stalo bez problema! Naime sicevi se lako preklope u omjeru 2/3 i 1/3 pa je lako stvari kombinirati. Potrošnja duž jadranske obale je bila mizernih 5 litara što je s obzirom na opterečenje fenomenalno - ali priznajem, vožnja je bila lijena :)

Ali svakako treba spomenuti da je ovo ipak prvenstveno grdski autić koji prolazi sa realnom potrošnjom između 7 i 8,5 litara, zavisno o pritiskanju papućice gasa, i do 600 km gradske vožnje.

Troškovi

Što se tiće troškova održavanja, osim redovnih servisa oni ne postoje...dakle sve što je na auto mjenjano su gume i bravice na vratima koje su se, zbog ne posjedovanja daljinskog zaključavanja, istrošile. Naknadno smo ugradili alarm sa daljinskim upravljanjem tako da sada ima i to. :) Servisi su se kretali od 450 kn (osnovna izmjena ulja i filtera) do 5500 kn kod izmjene zupčastog remena, natezača i dosta toga što se prema tvorničkoj deklaraciji treba promjeniti nakon 6 godina. Dostupnost rezervnih djelova je, budući da se radi o VW-u izuzetna, i sve je vrlo lako nabaviti.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Kada netko vidi automobil nakon pranja i poliranja (što mu svakako priuštim jednom godišnje) misli da je automobil izašao iz tvornice. Materijali su izuzetno kvalitetni izuzev drški vrata koje imaju tanki premaz matirane plastike koja se ljušti - i to je jedini vidljivi trag exploatacije! Sve ostalo izgleda kao prvog dana. Od cvrčaka koji živciraoju pojavio se jedan jedini i to već nakon prvih 2, 3 godine...a nalazi se u sklopu plastike iznad brzinomjera i okretomjera...a to će vjerujem potvrditi svi vozači malog POLA! :)


Manji kvarovi: Osim žaruljica i elektromotroa brisača koji je pregorio krivicom servisera jer nije počistio lišće koje se nakupilo tokom godina pa se skupljala voda, nikakvih kvarova nije bilo!


Veći kvarovi: Ama baš ništa!


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Ništa...jednostavno nije potrebno...osim možda ne bi bilo loše broj veće felge staviti...dakle 14"...

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

Novi POLO

Zaključak

Pozitivno: pouzdan, siguran, relativno udoban, štedljiv za svoje vrijeme

Negativno: nekvalitetni plastićni premaz na ručkama vratiju, škripava plastika iznad brzinomjera

UKUPNA OCJENA 9/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: