Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(14 votes, average 2.43 out of 5)
Autor ivan   
{multithumb}

Škoda SUPERB 2 - 3.6 V6 4X4 DSG 3.6

Osnovni podaci
Godište: 2009
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 260KS
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: ELEGANCE
Koliko dugo je vožen: 2 dana
Broj prijeđenih km: 20 000km
mt_gallery:ŠKODA SUPERB TEST 2 - drugi dio
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Već duže vrijeme razmišljam o zamjeni svoje Octavie i opcija je Octavia RS ili novi Superb. Zbog prije navedenog tražio sam na probu ove automobile, a dragi prijatelji i škode su mi to omogućili.

Korištenje, praktičnost

U odnosu na model sa dizel motorom ovaj motor je gotovo nečujan. Radi vrlo kultivirano i snagu prenosi na podlogu, vrlo blago, na sve kotače tako da djeluje vrlo pitomo iako su realno ubrzanja strelovita, a da pritom ne pokušava izbaciti volan iz ruku. Čak sam isprobao lagano mokru cestu i da prilikom starta dam puni gas; auto se samo malo uzdignuo i ispalio sa mjesta da nije niti malo "zaplesao" ili dao naslutiti da je ispod njega mokro - zaista svršeno gospodski. Ovo je prava mjera snage i pogona za ovaj auto.

Troškovi

Potrošnja je relativna mana ovog modela. Prilikom normalne vožnje po otvorenoj cesti potrošnja se kreće oko 9 litara, dok se pri bržoj vožnji i po gradu diže na cca 13 litara, tako da bi realni prosjek osobno postavio na 12 litara što s obzirom na masu,snagu, mjenjač i pogon i nije rasipno, čak bih rekao štedljivo. Ono što smeta, i zašto sam napisao relativno, je činjenica da je spremnik za gorivo veličine samo 60 litara zajedno sa rezervom što znaći da je doseg (ako se računa 50 litara + 10 rezerva) u sigurnosnim granicama cca 350km i ne postoji varijanta nadoplate većeg spremnika, niti postoji opcija ugradnje plina pa da zajedno ima veći radijus kretanja. To bih ujedno i bila jedina velika mana ovog modela.

Zbog svega navedenog moja preporuka je svakako 20 TDI sa 170ks jer osim što troši barem 5 litara manje ima daleko veći doseg sa jednim punjenjem što je i bit poslovne limuzine.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Jedini detalj koji mi se osobno ne sviđa na automobilu je zadnji dio tako da ću pričekati karavan i onda donjeti odluku.


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Zaključak
UKUPNA OCJENA 1/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: