Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

480 rezultata pretrage

Ispis Email
(14 votes, average 2.43 out of 5)
Autor ivan   
{multithumb}

Škoda SUPERB 2 - 3.6 V6 4X4 DSG 3.6

Osnovni podaci
Godište: 2009
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 260KS
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: ELEGANCE
Koliko dugo je vožen: 2 dana
Broj prijeđenih km: 20 000km
mt_gallery:ŠKODA SUPERB TEST 2 - drugi dio
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Već duže vrijeme razmišljam o zamjeni svoje Octavie i opcija je Octavia RS ili novi Superb. Zbog prije navedenog tražio sam na probu ove automobile, a dragi prijatelji i škode su mi to omogućili.

Korištenje, praktičnost

U odnosu na model sa dizel motorom ovaj motor je gotovo nečujan. Radi vrlo kultivirano i snagu prenosi na podlogu, vrlo blago, na sve kotače tako da djeluje vrlo pitomo iako su realno ubrzanja strelovita, a da pritom ne pokušava izbaciti volan iz ruku. Čak sam isprobao lagano mokru cestu i da prilikom starta dam puni gas; auto se samo malo uzdignuo i ispalio sa mjesta da nije niti malo "zaplesao" ili dao naslutiti da je ispod njega mokro - zaista svršeno gospodski. Ovo je prava mjera snage i pogona za ovaj auto.

Troškovi

Potrošnja je relativna mana ovog modela. Prilikom normalne vožnje po otvorenoj cesti potrošnja se kreće oko 9 litara, dok se pri bržoj vožnji i po gradu diže na cca 13 litara, tako da bi realni prosjek osobno postavio na 12 litara što s obzirom na masu,snagu, mjenjač i pogon i nije rasipno, čak bih rekao štedljivo. Ono što smeta, i zašto sam napisao relativno, je činjenica da je spremnik za gorivo veličine samo 60 litara zajedno sa rezervom što znaći da je doseg (ako se računa 50 litara + 10 rezerva) u sigurnosnim granicama cca 350km i ne postoji varijanta nadoplate većeg spremnika, niti postoji opcija ugradnje plina pa da zajedno ima veći radijus kretanja. To bih ujedno i bila jedina velika mana ovog modela.

Zbog svega navedenog moja preporuka je svakako 20 TDI sa 170ks jer osim što troši barem 5 litara manje ima daleko veći doseg sa jednim punjenjem što je i bit poslovne limuzine.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Jedini detalj koji mi se osobno ne sviđa na automobilu je zadnji dio tako da ću pričekati karavan i onda donjeti odluku.


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Zaključak
UKUPNA OCJENA 1/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost:
 

SAVJETI & INFO

radar detektorU članku 283. stavku 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN br. 67/08) navodi se da se u motornom vozilu ne mogu koristiti niti ugrađivati uređaji ili naprave koje za cilj imaju ometanje ili otkrivanje uređaja koje koriste ovlaštene osobe za nadzor prometa na cestama. Ako policijski službenik na/u vozilu pronađe takav uređaj ili napravu,  naredit će vozaču da ga ukloni, a ukoliko vozač to odbije, uređaj ili naprava uklonit će se na vozačev trošak. U slijedećem  stavku istog članka piše da će se novčanom kaznom od 2.000,00 kuna kazniti za prekršaj vozač ako koristi ili ako ima ugrađene  uređaje ili naprave koje ometaju uređaje kojima ovlaštene osobe obavljaju nadzor prometa na cestama. Nastavno na navedeno, proizlazi da se za ometanje policijskih uređaja  ili za detekciju radara (radar detektori) ne smiju koristiti nikakvi uređaji ili naprave.

FAN ZONA

peugeot Ekipa portala TESTvoznja.net u prvim danima 2011. posjetila je Peugeot Showroom u samom centru Pariza. Pogledajte fotke izloženih konceptnih i hibridnih modela, novih modela za 2011., te prezentacije novih tehnologija i dizajnerskih smjerova. Pogledajte GALERIJU.