Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(106 votes, average 3.91 out of 5)
Autor MATEJ   
{multithumb}

Opel CORSA WORLD CUP 1.0

Osnovni podaci
Godište: 1998
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 40kW
Mjenjač: Ručni
Paket opreme: World cup 1998
Dimenzija felgi: 165/65/14
Koliko dugo je vožen: 6 godina
Broj prijeđenih km: 73000
mt_gallery:OPEL CORSA 1.0 12V TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Auto je kupljen od 1. vlasnika 2002 godine , tada je imao 24000 km i bio je u super stanju. Prodana je krajem 2008. godine.

Korištenje, praktičnost

MOTOR I MIJENJAČ: Srce ovog mališana je 3-cilindarski 973ccm motor koji pri nešto više od 5500 okretaja isporučuje snagu od 40kW .Javlja se karakterističnim 3-cilindarskim zvukom, voli visoke okretaja te za snažniji start treba jače pritisnuti papučicu gasa. Performanse vas neče iznenaditi jer su vrlo skromne te kazaljka staje nešto iznad 160 km/h. Najveća prednost ovog motora je njegova potrošnja koja je rijetko iznad 7 litara. Mjenjač je 5-stupanjski ručni, solidne i izdržljive konstrukcije ima karakteristično duge OPELOVSKE hodove ali je još uvjek dovoljno lagan i precizan.

OVJES: Neće vas lijepiti za podlogu jer sam koncept automobila nije predviđen za oštrije ulaske u zavoj.Ovjes je uglavnom umjereno mekan.

UNUTRAŠNJOST: Po meni najbolji dio automobila. Sjedala su izvrsna te čak daju onaj sportski "štih" ,armaturna ploča je vrlo pregledna i izrađena od solidnih materijala. Mjesta za prednje putnike ima u izobilju a ni stražnji se neće žaliti. Jedino u ljeti će vas nervirati nedostatak klime.Prtljažnik vas neće razočarati jer svojim obujmom od 265 litara je među većima u klasi.Pretinaca , polica te ostava za sitnice ima dosta.

VOŽNJA: Auto je uglavnom pogodan za gradsku vožnju na otvorenoj cesti se slabije snalazi jer pri brzinama većim od 120/kmh buka postaje nesnosna a ni ovjes više ne uljeva povjerenje.Kočnice su priča za sebe vrlo su solidne i daju osjećaj sigurnosti.Jedan od najvećih nedostataka ovog automobila je vrlo slaba opremljenost nema čak ni servo ni el. podizače stakala , ABS , središnje zaključavanje , a o KLIMA uređaju da i ne govorimo. Preglednost je vrlo dobra zbog dosta velikog stražnjeg stakla i velikih retrovizora.

Troškovi

Stvarna potrošnja je oko 6 litara a kod oštrije vožnje do 7,5. Troškovi održavanja nisu baš niski jer su originalni djelovi vrlo skupi kao i cijene usluga ovlaštenih servisa.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Tragovi korištenja slabo su vidljivi osjete se po kvakama i nešto po ispucaloj tkanini na mjenjaču, o hrđi još nema govora. Armaturna ploča je u potpunosti sačuvana te ne daje dojam korištenja.Jedna od glavnih vanjskih boljki Corsi bila je plastika na blatobranima koja uglavnom sjedi. Kod moje to nije bio slučaj jer je plastika uvjek bila pošpricana odgovarajućim sredstvom za održavanje.


Manji kvarovi: Senzor protoka zraka , vodena pumpa


Veći kvarovi: NIJE IH BILO


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Tuning i prerade

Na automobilu nikad nije vršena nikakva preinaka, tvornički je imao 14" alu-felge te audio uređaj sa 6 zvučnika.

Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Zaključak

Pozitivno: PROSTRANOST , KVALITETA IZRADE , POTROŠNJA

Negativno: PERFORMANSE , OPREMA , BUKA PRI VIŠIM BRZINAMA , SKUPI ORIGINALNI DJELOVI

UKUPNA OCJENA 7/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: