Najbolje iz galerije...

Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

Kako napisati recenziju?

Postanite TEST vozač u tri koraka! 1) REGISTRIRAJ SE 2) NAPIŠI RECENZIJU 3) Priloži fotke, SPREMI recenziju,  klikni na OBJAVI.

Ako recenziju pišete duže vrijeme, povremeno ju spremite. Molimo ne koristiti tuđe fotke s interneta. 

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

Ispis Email
(26 votes, average 2.85 out of 5)
Autor Marin   
{multithumb}

Audi A6 2.6

Osnovni podaci
Godište: 1995
Tip motora: Benzinski
Snaga motora: 110 kw (150 KS)
Mjenjač: Ručni
Dimenzija felgi: 15"
Koliko dugo je vožen: 9 godina
Broj prijeđenih km: 280000
mt_gallery:AUDI A6 TEST
                                  Kliknite na sliku za galeriju
Iskustvo pri kupnji

Auto je kupljen rabljeni, kao godinu i pol star model, uvezen direktno iz Njemačke. U to vrijeme (1997.) kada je auto stigao u Zagreb, izgledao je kao avion! Auto me najviše privukao iznimno elegantan ali nenametljiv dizajn, koji je u identičnom obliku preuzet sa ranijeg modela Audi 100, (riječ je u biti o istim automobilima, tj. tadašnji A6 je samo bio redizajnirani Audi 100)

Korištenje, praktičnost

Ovaj automobil je prvenstveno karakterizirala udobnost u vožnji. Vozač bi se osjećao iznimno ugodno, a i snaga motora je bila pristuna. 150 KS u to vrijeme je bilo jako puno, i auto je zaista bio među snažnijima na cesti. Na papučici gasa je postojao "kick down" koji bi "zakucao" putnike u sjedala, i ostavio ostale sudionike u prometu daleko iza, da "gutaju prašinu". No, za ovjes i držanje automobila općenito, se ne može reći da su bili sportskog karaktera. Naime, gume su bile dosta "tanke", a auto se znao dosta naginjati u zavoju, tako da što se toga tiče, dao bi prednost bilo kojem BMW-u... Također, sportski nije bilo ni dosta veliko kolo upravljača. S obzirom na limuzinsku karoseriju i velike staklene površine, auto je iznimno pregledan, unutač velikim dimenzijama (cca 4.8 m dužine). Gepek je ogroman. Automobil pruža najbolje zadovoljstvo vožnje na otvorenoj cesti i autoputu.

Troškovi

S obzirom da se radi o starom V6 benzincu obujma 2.6 litre, sa 150 ks, za očekivati je gradsku potrošnju od cca 13-14 litara. Kombinirano se zna spustiti na 10-11. Troškovi održavanja su bili dosta visoki dok se auto održavao u ovlaštenom servisu. Nakon toga, ako nema većih kvarova, održavanje kod lokalnog mehaničara je jako jeftino, jer na auto pašu brojni dijelovi sa VW-a, Škode itd.

Kvaliteta, izrada i pouzdanost

Tragovi korištenja su se s vremenom najviše vidjeli na volanu, čije kolo se izlizalo, i na koži oko mjenjača, koja je sva popucala, i koja nakon dužeg broja godina izgleda užasno, te ju je potrebno zamijeniti. Osim navedenog, unutrašnjost se može pohvaliti odličnom kvalitetom materijala.


Manji kvarovi: pokvaren elektromotor za špricanje tekućine za stakla, jednom je malo počelo curiti ulje, no to je ubrzo sanirano


Pouzdanost motora/mjenjača:
Pouzdanost elektronike:
Kočnice, ovjes, upravljački sustav:
Kvaliteta izrade:
Zadovoljstvo
Biste li ponovno, kupili isti auto?
Da li bi ponovno kupili auto iste marke?
Je li  auto ispunio vaša očekivanja?
Biste li ga preporučili prijatelju?
Koji  bi idući auto željeli kupiti?

BMW 5

Zaključak

Pozitivno: elegancija, kvaliteta, nenametljivost

Negativno: manjak sportskih karakteristika

UKUPNA OCJENA 8/10
Udobnost:
Performanse:
Držanje ceste:
Vanjski dizajn:
Unutarnji dizajn:
Opremljenost:
Omjer uloženog i dobivenog:
Pouzdanost: