Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

SAVJETI & INFO
AUTO GUME - kako znati kada su istrošene? PDF Ispis Email
(9 votes, average 2.89 out of 5)
auto gumePokazatelji istrošenosti auto guma su male izbočine na dnu brazda ili profila gazećeg sloja. Kada visina preostale gume dođe u ravninu s tim izbočenjem, odnosno dosegne 1,6 mm za ljetne gume, odnosno 4 mm za zimske gume, pneumatik je dosegao svoje zakonom propisano ograničenje upotrebe i mora se zamijeniti. Za sve preko tog ograničenja kršite zakon. No, čak i sa više od 1,6 mm, odnosno 4 mm preostalim gazećim slojem, korisnici moraju prilagoditi svoju brzinu i stil vožnje uvjetima na cesti.
Više...
 
Što se podrazumijeva pod dnevnim svjetlima na automobilu? PDF Ispis Email
(2 votes, average 4.50 out of 5)

dnevna svjetlaDnevna svjetla su posebna svjetla predviđena za vožnju po danu, a za sada postoje uglavnom kod automobila više klase (pale se automatski čim se upali vozilo) i različita su od kratkih svjetala.Posebna dnevna svjetla, koja imaju samo neki novi automobili unatrag godine dana, koriste se isključivo po danu i u tom slučaju ne koristite standardna kratka, spuštena oborena svjetla. Međutim po noći dnevna svjetla gasite i koristite kao i do sada kratka svjetla na svom vozilu.

Više...
 
Pripremite automobil za zimske uvjete PDF Ispis Email
(1 vote, average 5.00 out of 5)
zimaAutomobil je tijekom zime izložen vrlo nepovoljnim uvjetima – izrazito nepovoljne temperature, sklizak kolnik, sol i pijesak na ulicama. U takvim uvjetima sve slabosti mogu izaći na vidjelo. Stoga, pripremite svoj auto da spreman dočeka zimsku sezonu. Najprije provjerite tekućine. Bilo bi dobro prije zime promijeniti ulje, jer će automobil sa novim uljem lakše startati u hladna zimska jutra. Obavezno provjerite razinu rashladne tekućine u hladnjaku.
Više...
 
Operativni ili financijski leasing PDF Ispis Email
(11 votes, average 3.09 out of 5)
leasingLeasing se najbolje može opisati kao oblik financiranja na srednji i dugi rok koji se temelji na korištenju, umjesto na posjedovanju predmeta leasinga. Radi se o najmu nekog predmeta u kojemu davatelj leasinga nabavlja određeni predmet i predaje ga korisniku na korištenje, a korisnik se obvezuje izvršiti niz isplata davatelju u vremenu trajanja leasinga.
Više...
 
Vožnja u tunelu PDF Ispis Email
(2 votes, average 4.50 out of 5)
tunelVožnja u tunelu predstavlja poseban rizik u prometu, stoga zahtijeva i poseban oprez. Vozači najčešće nisu svjesni potencijalnih opasnosti koje ih u tunelu mogu zadesiti. Razlog tome djelomično leži i u programima autoškola koje ne pridaju posebnu važnost vožnji  na autoputu i tunelima.  Stoga, dajemo vam praktične savjete kojih se treba pridržavati prilikom vožnje u tunelu.
Više...
 
Potrošnja goriva može biti manja PDF Ispis Email
(4 votes, average 4.00 out of 5)
benzinImate li možda prijatelja ili poznanika koji vozi automobil jednak vašem, ali mu potrošnja automobila iznosi listru-dvije manje nego vama? Iako na potrošnju znatno utječu karakteristike dionice na kojoj se najčešće vozite, nepravilnim i neekonomičnim načinom vožnje i postupcima možete znatno podići potrošnju automobila. Pročitajte naš tekst, i saznajte činite li sve kako bi održali potrošnju vašeg automobila na minimumu. Prvo i osnovno, redovito servisirajte vozilo i održavajte ga ispravnim. Time ne samo da će vas automobil duže i kvalitetnije služiti, nego i smanjujete potrošnju goriva.
Više...
 
Smije li policija pretražiti vozilo i vozača bez naloga? PDF Ispis Email
(4 votes, average 1.25 out of 5)
policijaPitanje policijskog pregleda osoba, predmeta i prometnih sredstava od strane policijskih službenika propisano je člankom 49. Zakona o policiji (NN br. 129/00) (Članak 49.  Policijski službenik ovlašten je obaviti pregled osobe, predmeta kojeg osoba nosi sa sobom i prometnog sredstva kada je to nužno radi pronalaska predmeta podobnih za napad ili samoozljeđivanje. Pregledom osobe u smislu stavka 1. ovoga članka, smatra se uvid u sadržaj odjeće i obuće. Pregledom prometnog sredstva u smislu stavka 1. ovoga članka, smatra se pregled svih otvorenih i zatvorenih prostora prometnog sredstva i predmeta koji se prevoze. Pregled predmeta koji osoba nosi sa sobom obuhvaća pregled predmeta koje su kod osobe ili u njezinoj izravnoj blizini ili predmeta osobe po čijem se nalogu u njezinoj pratnji oni prevoze. Pregled osobe mora obaviti osoba istoga spola, osim slučajeva kada je neophodan žuran pregled osobe radi oduzimanja oružja ili predmeta podobnih za napad ili samoozljeđivanje. Prilikom pregleda policijski službenici ovlašteni su koristiti tehnička sredstva i službenog psa. Pri poduzimanju mjera iz stavka 1. ovoga članka policijski službenik ovlašten je nasilno otvoriti zatvoreno prometno sredstvo ili predmet kojeg osoba nosi sa sobom.
Više...
 
Kako prevoziti životinje? PDF Ispis Email
(2 votes, average 2.50 out of 5)
pasPrilikom prijevoza kućnih ljubimaca važno je slijediti slična pravila kao i kod prijevoza ljudi.  Prilikom odluke da li povesti sa sobom životinju, ili ne, valja uzeti u obzir o kojoj se životinji radi. Dok mačke u pravilu, ne vole putovati, pas će se s veseljem smjestiti u automobil.  Općenito gledajući, svim životinjama - putnicima najvažnije je osigurati dovoljno svježe vode, koja bi trebala biti mlačna, nikako ledena.  Pse je najbolje smjestiti na stražnje sjedalo, koje prethodno treba pokriti neko dekom, kako pas ne bi skliznuo sa sjedala ...
Više...
 
Smiju li se zatamnjivati bočna stakla? PDF Ispis Email
folijeVjetrobran i sva stakla na motornom ili priključnom vozilu, osim prednjeg vjetrobrana na motociklu s dva kotača, moraju biti sukladna odredbama Pravilnika o homologaciji sigurnih stakala i gradiva za stakla namijenjenih za ugradnju na cestovna vozila ECE-R 43, što znači da je prilikom proizvodnje proizvođač dužan poštivati spomenute odredbe (djelomična zatamnjenja su dozvoljena). U Pravilniku o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama (NN br. 18/04), u članku 40. propisano je da se vjetrobran i bočna stakla u ravnini vozača ne smiju  ni na kakav način dodatno zatamnjivati, a novčana kazna za spomenuti prekršaj propisana je člankom 239. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
«Početak«123456»Kraj»

Stranica 4 od 6

Korisni INFO linkovi

  • Kazne za prometne prekršaje u RH - POPIS
 

Izdvojeno

#000000

Vožnja u zimskim uvjetima

Pripremite auto za zimu

#000000

Izdvojena recenzija korisnika

Lancia Delta Integrale

#000000
http://www.testvoznja.net/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/236800Ivana_06.jpg
http://www.testvoznja.net/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/280871Pripremite_automobil_za_zim.jpg
http://www.testvoznja.net/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/94267248.JPG
thumbnailthumbnailthumbnail

RECENZIJE KORISNIKA

ŠKODA OCTAVIA TEST - koliko uložiš - toliko dobiješ

News image

Škoda octavia II 1.9 TDI PD   Osnovni podaci

TUSEDAY, 10 Studeni 2009

Više...

Zastava 750 TEST

News image

Zastava 750 750ccm   Osnovni podaci

Subota, 28 Studeni 2009

Više...

Audi A3 1.9 tdi TEST

News image

Audi A3 1.9 tdi   Osnovni podaci

Subota, 11 Srpanj 2009

Više...

IZDVOJENI VIDEO

testvoznja.net
Približna cijena
• 2.313,89 € •