Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

SAVJETI & INFO
Vožnja sa stranim registarskim oznakama PDF Ispis Email
registracijaVozila registrirana u inozemstvu, koja su vlasništvo stranaca s odobrenim privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj, mogu sudjelovati u prometu na teritoriju Republike Hrvatske samo ako imaju važeću prometnu dozvolu i registarske pločice što ih je izdalo nadležno tijelo zemlje u kojoj je vozilo registrirano te međunarodnu oznaku zemlje registracije. Navedena vozila mogu sudjelovati u prometu u Republici Hrvatskoj najduže tri mjeseca od dana ulaska u Republiku Hrvatsku, nakon čega je vozilo potrebno privremeno registrirati u Republici Hrvatskoj.
 
Je li dopušteno u vozilo ugraditi radar – detektor? PDF Ispis Email
(2 votes, average 2.50 out of 5)
radar detektorU članku 283. stavku 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN br. 67/08) navodi se da se u motornom vozilu ne mogu koristiti niti ugrađivati uređaji ili naprave koje za cilj imaju ometanje ili otkrivanje uređaja koje koriste ovlaštene osobe za nadzor prometa na cestama. Ako policijski službenik na/u vozilu pronađe takav uređaj ili napravu,  naredit će vozaču da ga ukloni, a ukoliko vozač to odbije, uređaj ili naprava uklonit će se na vozačev trošak. U slijedećem  stavku istog članka piše da će se novčanom kaznom od 2.000,00 kuna kazniti za prekršaj vozač ako koristi ili ako ima ugrađene  uređaje ili naprave koje ometaju uređaje kojima ovlaštene osobe obavljaju nadzor prometa na cestama. Nastavno na navedeno, proizlazi da se za ometanje policijskih uređaja  ili za detekciju radara (radar detektori) ne smiju koristiti nikakvi uređaji ili naprave.
 
Postupak izdavanja vozačke dozvole PDF Ispis Email
(2 votes, average 5.00 out of 5)
vozackaZanima Vas koji je postupak izdavanja vozačke dozvole, neovisno radite li to prvi put, ili samo produžavate valjanost postojeće. Dakle, ako se vozačka izdaje prvi put, zahtjev se podnosi na propisanom obrascu – obrazac br. 2 u policijskoj upravi, odnosno postaji prema mjestu prebivališta.
Više...
 
Je li propisan točan razmak između vozila za vrijeme vožnje? PDF Ispis Email
(1 vote, average 5.00 out of 5)
razmakSukladno članku 109. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN br. 67/08) vozač je dužan držati potreban razmak kada se kreće iza drugog vozila, tako da ne ugrožava sigurnost prometa. Potreban razmak ovisi o većem broju čimbenika, posebice o brzini kretanja vozila, stanju kolnika, vidljivosti, atmosferskim prilikama i sl. Razmak točno određen u metrima propisan je samo za vozila najveće dopuštene mase više od 3 500 kg, vozila čija je duljina veća od 7 metara, kao i za vozila za prijevoz opasnih tvari. Zakonski propisi o tome nalaze se u 17. poglavlju "Razmak između vozila u vožnji" Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Koliko imate negativnih prekršajnih bodova? PDF Ispis Email
(9 votes, average 2.56 out of 5)

policijaSustav kaznenih bodova uveden je 1996. godine Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, propisan u primjeni posebnih mjera prema sudionicima u prometu, a koristeći pozitivna iskustva drugih zemalja, posebice propise Italije, Njemačke, Grčke, Francuske, Kanade, većine država SAD. Navedenim zakonom bio je razrađen sustav kaznenih bodova prilagođen našim prilikama, kojim su se bodovi određivali ovisno o težini prekršaja te se bilježili na sustavu za automatsku obradu podataka Ministarstva unutarnjih poslova. Bio je propisan i način brisanja kaznenih bodova.

Više...
 
INA uvodi EURO V goriva PDF Ispis Email
(3 votes, average 3.67 out of 5)
EURO_VINA je 1. travnja započela sa uvođenjem novih goriva koja zadovoljavaju Euro V zahtjeve kvalitete u svoj proizvodni i prodajni program.  Riječ je o motornom benzinu Eurosuper BS 95 i dizelskom gorivu Eurodiesel BS.
Više...
 
Koja je minimalna brzina vožnje automobila PDF Ispis Email
(1 vote, average 5.00 out of 5)
brzina
Člankom 139. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN br. 67/08) propisano je da se autocestom, brzom cestom i cestom namijenjenom isključivo za promet motornih vozila ne smiju kretati pješaci, zaprežna vozila, bicikli i životinje, pomoćna pješačka sredstva, kao ni vozila koja ne mogu razviti brzinu kretanja veću od 60 km/h.Sukladno članku 51. navedenog Zakona,vozač ne smije bez opravdanih razloga voziti tako sporo da bitno usporava prometni tok ili ugrožava druge sudionike u prometu.  Kada je brzina kretanja niža za više od polovice najveće dopuštene brzine na cesti ili dijelu ceste, vozač takvog vozila mora uključiti sve pokazivače smjera, osim ako koristi žuto rotacijsko svjetlo. Brzina kretanja vozila na cesti uz normalne prometne uvjete ne smije se ograničiti ispod 40 km/h.
 
Što čini obveznu autoopremu? PDF Ispis Email
(2 votes, average 4.50 out of 5)
obvezna_auto_opremaSukladno članku 236. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN br. 67/08) vozila u prometu na cestama moraju imati ispravne propisane uređaje i opremu. Pravilnikom o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama (NN br. 92/05) propisano je da motorna vozila, osim mopeda, motocikala, lakih četverocikala, četverocikala, traktora, traktorskih prikolica, prikolica s jednom osovinom, autobusa za gradski promet i vozila namijenjenih za komunalne usluge, moraju imati:
Više...
 
Što učiniti ako izgubite vozačku, prometnu ili knjižicu vozila? PDF Ispis Email
(5 votes, average 4.20 out of 5)
dokumentiGrađanin sukladno članku 13. Pravilnika o vozačkim dozvolama prijavljuje gubitak vozačke dozvole policijskoj upravi/policijskoj postaji na čijem je području dozvola izgubljena, odnosno koja ga vodi u evidenciji. Na zahtjev stranke policijska uprava/policijska postaja na čijem području vozač ima prebivalište izdaje novu vozačku dozvolu
Više...
 
«Početak«123456»Kraj»

Stranica 5 od 6

Korisni INFO linkovi

  • Kazne za prometne prekršaje u RH - POPIS
 

Izdvojeno

#000000

Vožnja u zimskim uvjetima

Pripremite auto za zimu

#000000

Izdvojena recenzija korisnika

Lancia Delta Integrale

#000000
http://www.testvoznja.net/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/236800Ivana_06.jpg
http://www.testvoznja.net/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/280871Pripremite_automobil_za_zim.jpg
http://www.testvoznja.net/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/94267248.JPG
thumbnailthumbnailthumbnail

RECENZIJE KORISNIKA

PEUGEOT 307 SW TEST

News image

Peugeot 307 sw 2.0HDI   Osnovni podaci

Subota, 31 Listopad 2009

Više...

Fiat Bravo 1.8 GT TEST

News image

Fiat Bravo 1.8 16v   Osnovni podaci

Nedjelja, 20 Rujan 2009

Više...

MERCEDES-BENZ E KLASA 270 CDI TEST - Merc je merc a ostalo su automobili

News image

Mercedes-Benz 270 CDI W211 5 cilindra u liniji   Osnovni podaci

Subota, 31 Prosinac 2011

Više...

IZDVOJENI VIDEO

testvoznja.net
Približna cijena
• 2.313,89 € •