Anketa

Koliko je snažan Vaš automobil?
 Baner

PRETRAŽIVANJE RECENZIJA

Odaberite kriterije za pretragu

   

483 rezultata pretrage

SAVJETI & INFO
Kako promijeniti gumu na automobilu? PDF Ispis Email
(5 votes, average 5.00 out of 5)
guma
Nedavno istraživanje o poznavanju automobila, koje je provedeno u Velikoj Britaniji, pokazalo je da čak 5 milijuna vozača ne zna promijeniti gumu. S druge strane, ADAC-ova statistika pokazuje da je probušena guma među TOP 5 uzroka izlaska na intervenciju. S obzirom da je promjena gume vrlo jednostavna, i da se s tim problemom možete susresti svaki dan, smatramo da bi svaki vozač trebao znati kako to učiniti. Nažalost, u auto-školi vas neće to učiti, ali vas zato mi vodimo korak po korak kako vratiti automobil u vozno stanje! Prvo i osnovno, važno je da povremeno provjeravate tlak rezervne gume.

 

Više...
 
Koja su prava i obveze tzv. mladih vozača? PDF Ispis Email
(2 votes, average 4.50 out of 5)
Odredbom članka 2. točke 67. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN br. 67/08) dano je tumačenje značenja pojma »mladi vozač«, odnosno to je vozač u dobi od 16 do 24 godine. Člankom 221. citiranog Zakona, propisane su posebne zabrane i ograničenja koja se odnose na vozače koji pripadaju u skupinu mladih vozače, kao npr. zabrana upravljanja vozilom na cesti brzinom većom od 80 km/h,  zabrana upravljanja vozilom na autocesti brzinom većom od 120 km/h, zabrana upravljanja mopedom brzinom većom od 40 km/h itd.
Više...
 
Može li prometni policajac izreći opomenu umjesto kazne za prometni prekršaj? PDF Ispis Email
(2 votes, average 5.00 out of 5)
policajacSukladno odredbama Prekršajnog zakona (NN br. 107/07) policijski službenici ne mogu izreći opomenu, jer je izricanje iste kao prekršajnopravne sankcije isključivo u nadležnosti suda. Temeljem članka 245. stavaka 6. i 7. Prekršajnog zakona (NN br. 107/07) i Pravilnika o izdavanju pisanog ili izricanju usmenog upozorenja (NN br. 25/08) policija može umjesto postupanja, počinitelju prekršaja, izdati pisano ili izreći usmeno upozorenje kada tijekom obavljanja poslova nadzora prometa utvrdi da je počinjen prekršaj, za koji je propisana samo novčana kazna do 1.000,00 kuna, koji je osobito lake naravi i da počinitelj nije prije činio slične prekršaje. Pod pojmom prekršaja osobito lake naravi smatraju se prekršaji kojima nije izazvana opasnost niti je nastala šteta za druge osobe. Isto tako, pod pojmom sličnih prekršaja smatra se činjenica da počinitelj prekršaja nije u posljednjih 12 mjeseci evidentiran da je počinio prekršaj iz istog propisa za koji mu je pravomoćno određena prekršajnopravna sankcija. O svim izdanim pisanim, odnosno izrečenim usmenim upozorenjima vodi se evidencija u Informacijskom sustavu Ministarstva unutarnjih poslova.
 
Reflektirajući prsluk PDF Ispis Email
(2 votes, average 3.50 out of 5)
prslukPravilnik o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama propisuje da motorno vozilo mora biti opremljeno reflektirajućim prslukom, a vozač ga mora obući kada na cesti obavlja neke radnje uz vozilo (mijenja kotač, traži pomoć itd.). Preporuka je da reflektirajući prsluk zadovoljava europsku normu EN 471, kako bi se njime mogli koristiti i u ostalim zemljama gdje je njegova upotreba obvezna. Korištenje prsluka sasvim je opravdano, pogotovo u vrijeme smanjene vidljivosti i noću. Tako se govori da je noću osoba vidljiva na udaljenosti od 35 metara, a s prslukom na čak 175 metara. Može se kupiti na benzinskim postajama, u trgovinama opremom za vozila i većim trgovačkim centrima po cijeni od 15 do 30 kn.
 
Postupak registracije vozila PDF Ispis Email
(2 votes, average 5.00 out of 5)
registracijaKupujete automobile i zanima vas kako, gdje i koliko košta registracija vozila?Ako je riječ o prvoj registraciji, vozilo registrira policijska uprava/postaja prema mjestu prebivališta, odnosno sjedištu vlasnika vozila. Vlasnik uvezenog vozila (novog ili rabljenog) obraća se stanici za tehnički pregled vozila uz prilaganje dokaza o vlasništvu vozila i jedinstvene carinske deklaracije  Zatim stanica za tehnički pregled vozila popunjava prometnu dozvolu, knjižicu vozila (neovjerene) i registracijski list ...
Više...
 
Putovanje autom - izbjegnite stres PDF Ispis Email
(1 vote, average 5.00 out of 5)
putovanjePlanirate li krenuti na duže putovanje? Većina vozača kreće na duža putovanja svega nekoliko puta godišnje, najčešće zimi ili ljeti,  nakon što je automobil većinu vožnje odradio u gradskim uvjetima. Takva putovanja, u vrućim ljetnim ili hladnim zimskim mjesecima, s mnogo vožnje u kolonama, i opterećenost automobila putnicima i punim gepekom,  predstavljaju pravi napor za vaš automobil.
Više...
 
Nekoliko savjeta za seks u autu PDF Ispis Email
(18 votes, average 3.67 out of 5)
Mladi ste i zaljubljeni, ali još nemate svoj stan. Srećom, imate auto na raspolaganju. Seks u automobilu ljudi različito doživljavaju – nekima je to nužno zlo, i čine to u autu jer nemaju drugog izbora, dok je drugima to užitak jer ih uzbuđuje adrenalin zbog “avanturističkog” načina života. Kojoj god grupi pripadali, par sljedećih savjeta će vam dobro doći. Prije svega, neka auto bude čist, izvana, a pogotovo iznutra! Također, u pretincu za rukavice dobro je uvijek imati paket prezervativa.
Više...
 
«Početak«123456»Kraj»

Stranica 6 od 6

Korisni INFO linkovi

  • Kazne za prometne prekršaje u RH - POPIS
 

Izdvojeno

#000000

Vožnja u zimskim uvjetima

Pripremite auto za zimu

#000000

Izdvojena recenzija korisnika

Lancia Delta Integrale

#000000
http://www.testvoznja.net/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/236800Ivana_06.jpg
http://www.testvoznja.net/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/280871Pripremite_automobil_za_zim.jpg
http://www.testvoznja.net/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/94267248.JPG
thumbnailthumbnailthumbnail

RECENZIJE KORISNIKA

VW POLO 1.9 TEST

News image

VW polo 1,9   Osnovni podaci

Srijeda, 2 Prosinac 2009

Više...

Škoda Octavia 1.9 TDI TEST

News image

Škoda Octavia 1.9 TDI   Osnovni podaci

Četvrtak, 25 Lipanj 2009

Više...

Citroen XANTIA TEST

News image

Citroen Xantia 2000   Osnovni podaci

TUSEDAY, 10 Studeni 2009

Više...

IZDVOJENI VIDEO

testvoznja.net
Približna cijena
• 2.313,89 € •